Kaymakam Özyiğit; “İskenderun Geçmişten Aldığı Güçle Yarınlara Umutla Bakacak”

0
62

kaymakam özyiğit6İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 5 Temmuz İskenderun’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Kahraman Türk askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve bağımsızlık mücadelemizin zaferle taçlandırılmasının 76. Yıldönümünü onurla ve gururla kutladığımızı vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuvayi Milli’ye  ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır. Bugün bizlere düşen görev ise; Canları pahasına bize bu toprakları vatan yapan ecdadımızın emaneti olarak, ülkemizi ve şehrimizi daha kalkınmış, daha çağdaş ve daha mutlu yarınlara ulaştırmaktır. İskenderun her zaman olduğu gibi bundan sonrada geçmişten aldığı bu güçle yarınlara umutla bakmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehit ve kahraman gazilerimizi, şanlı ordumuzu minnet, şükran ve rahmetle anarken, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı kurtuluş gününü içten dileklerimle kutlarım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here