Karasayar; “Türk Milleti, Hürriyetine Olan Tutkusunu Defalarca Göstermiştir”

0
61

orhan karasayar3Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Türk Milleti, Hürriyetine Olan Tutkusunu Defalarca Göstermiştir”

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türk Ordusu’nun İskenderun’a girişinin 76’ncı yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türk Milletinin İstiklali için ölümü göze alabileceğini tüm dünyaya kanıtladığını kaydeden Milletvekili Karasayar; “Bu coşkulu günde, düşmanlar tarafından karış karış parsellenmiş bulunan yurdumuzda, kahraman vatan evlatlarımızın bağımsızlık ve özgürlüğümüzün sağlanması yolunda verdikleri mücadeleleri takdir ve minnet duygularıyla anıyorum. Emperyalist güçler İstiklali için ölümü göze alan yüce Türk Milletinin insanlık, haysiyet ve şerefinin gereği olan bütün fedakârlıkları yapacağını düşünemediler.

Nitekim İşgalci güçlerin başlattığı ve 19 yıl 7 ay süren işgalleri, 5 Temmuz 1938’de kahraman Türk ordusunun İskenderun’a girmesiyle noktalanmıştır. Türk milleti, şanlı tarihinde bağımsızlık ve hürriyetine olan tutkusunu defalarca göstermiştir. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emaneti, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıyacağız.

Bu gurur günümüzde işgalcilerin esaret ve katliamlarına boyun eğmeyip, bağımsızlığı sağlayan ve yeni bir Cumhuriyet kuran başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunuyor, ruhları şad olsun diyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here