Türk Askerinin Topraklarımıza Ayak Basmasının Yıldönümünü Gururla Kutluyoruz

0
284

kurtuluş bayramı1Türk Askerinin 5 Temmuz 1938 tarihinde İskenderun’a girişinin ve kentimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 76. yıldönümü yarın çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İskenderun’un kurtuluşu nedeniyle gerçekleştirilecek kutlamalar, 5 Temmuz Cumartesi (yarın) sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacak ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımız okunacak.

Buradaki tören, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapması ve ardından Anıt Şeref Defterini imzalamasıyla son bulacak.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından saat 09.30’da Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda “Dünden Bugüne İskenderun” adlı resim sergisi açılacak.

Öte yandan, 5 Temmuz Cumartesi gününden itibaren hafta boyunca her akşam saat 20.30’da, Anıt Alanında halk konserleri düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here