Kasaplar Odası Başkanından Uyarı!

0
75

kasaplar odası1Hükümetin yeni çıkardığı uygulama ile ilgili esnafını ve vatandaşları uyaran Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er, yeni uygulama ile ufak çapta da olsa küçük ve büyükbaş hayvan almak veya satmak isteyen vatandaşların, potansiyel vergi mükellefi olmaları gerektiğini, olunmaması halinde de cezai müeyyidenin uygulanacağını belirtti.

Konu ile ilgili bilgi veren Oda Başkanı Mustafa Er; “Yeni çıkan uygulama ile ufak çapta da olsa küçük ve büyükbaş hayvan almak veya satmak isteyen gerek esnafımız olsun gerekse vatandaşlar olsun potansiyel vergi mükellefi olmaları gerekir. Bunun içinde Kasaplar Odasına üye olmaları, odadan alacakları belge ile tarım müdürlüklerine giderek hayvan taşıma ve satmak için izin belgesi almaları gerekir. Bu belgeyi almadan taşıma ve satış yapanlar hakkında cezai müeyyide uygulanacaktır. Uygulanacak cezanın da 13 Bin lira olduğu söyleniyor.

Vatandaşların ve esnafımızın mağdur olmaması için oda olarak uyarımızı bir kez daha yinelemek istiyorum. Kayıtlar bu ayın sonunda son bulacaktır. Bu konu hakkında daha geniş bilgi almak isteyenlerin odamıza veya tarım müdürlüğüne başvurmaları gerekir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here