Kardelen Sitesinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Keske ile Yönetim Üzerine Söyleşi

0
236

öcal sanat1

Değerli Okurlarım, “özgürlüğe kavuşmak” için kar yığınlarını delerek gün ışığına kavuşan soğansı bir bitkidir “KARDELEN…” Bu gözü pek bitkinin ismiyle yaşam bulan “Kardelen Sitesi” İle 13 yıl önce tanıştım.

Kardelen bir savaşçıdır, gladyatördür, kara gözlüdür, aşktır, sevdadır, Kardelen bir zaferdir… Bu sözcükleri daha önceki yöneticilerle de söyleşip sizlere sunmak isterdim. “Bir türlü kısmet olmadı” deyip geçiyorum. Ama bize itibar eden de oldu. Sağlık Meslek Lisesi Müdürü olan Sayın Bülent Keske, aynı zamanda bir müzisyen ve şövalye ruhlu bir kişiliğe sahip. Uzatmayalım, Kardelen Sitesinin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bülent Keske’ye ilk sorumu yönelttim.

è Hocam çok yönlü bir insansınız ama öncelikle Kardelen Sitesi ile ilgili duygularınızı öğrenmek istiyorum.

-Bu söyleşi için size ve Sayın Gazetenize şükranlarımı sunarım. Büyük incelik doğrusu! Bunlar bir “gazeteciyle komşu olmamızın” artılarıdır düşüncesindeyim. Duygularıma gelince; Kardelen’le tanışmak, onun rayiha yüklü kokusunu teneffüs etmek, doyulamaz müthiş bir hadise. İnsanlar yaptıkları işe sevgisini de katarlarsa yapılan işte kusur olmaz. Muhalefet tabi ki olacaktır ama doğrusundan, yapıcı olanından yanayım. Zaten, aşkın nefrete dönüştüğü nice sevdalarda, hep bilinçsiz sevgilerin tohumları yatar. Ya bir “yıldırım sevdadır” bu ya günlük gönül eğlendirme ya da sonu olmayan bir yola sapmadır. Hüsranla biten bütün aşklardaki damga da aynıdır. Aşkı aşk gibi algılayanların yaşadıkları mutluluk ve buram-buram sevda kokan çalışmalarda ise, kalbin içinden kopup gelen bir elektrik ve asla onsuz düşünülemeyecek bir yaşantının kıpırtıları vardır.

öcal sanat2

Sevgi ile çalışmanın hamurunda, art düşüncelere asla yer yoktur. Çünkü yaptıkları işe sevgisini de katanlar, kırmaktan kırılmaktan korkan insanlardır. Her ne kadar affedici ve hoşgörücü sahibi olsalar da, bazen kopma noktasına gelen çalışmalardaki hissedilen sızı, mesuliyet duygusu, onları tüm olumsuzluklardan koparır gider ve o sevgi ile çalışma yeniden başlar. Kardelen’e olan sevdamızda, bir menfaat yoktur, kin nefret yoktur, sadece sevgi ile çalışmak vardır. Bu nedenle de, sitemize, bizden önceki yönetimlere ve kıymetli sakinlerimize sevgimiz sonsuzdur…

èHocam şiir gibi yanıt oldu doğrusu. Yazarlığınız, şairliğiniz var mı?

-Doğrudan değil ama çevremizdeki şair ve yazar gazeteci dostlarımdan esinlenmiş olabilirim…

èHocam, bu kadar iyi niyetinize, işinize sevginizi de eklemenize rağmen, özellikle elektrik ve benzeri konularda muhalif olanların haklılığı, amaçları nedir? Bu muhalefetten yönetiminiz ne denli etkileniyor?

-Site sakinleri belli bir kültür düzeyinde ve diğer sitelerle mukayese götürmez. Ancak, elektrik konusunun belli bir resmi kuruma devredilmesi, nereden bakılırsa bakılsın paraya dayanıyor. Şantiye elektriği kullanıyoruz ve oldukça pahalı. TEDAŞ’a geçince reel olarak ücret faturaya yansıyacak. Bazı üyelerimizde beklemekten yana. Bu konuda yönetimimizin zor durumda olduğunu söylemeliyim.

öcal sanat3

èSitenizde gazino olarak hizmet veren küçük bir yeriniz var. Burayı restore ederek daha faydalı hale getirmeyi düşünmüyor musunuz?

-O konu gündemimizde ve yeni sezonda sitemiz güzel bir gazinoya kavuşacaktır. Genel kurulda oy birliği ile karar alınmıştır.

èKardelen prim yapan bir site konumunda! Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

-Efendim, bizden önceki yönetimlerin olumlu çalışmaları ve bizim de bu çalışmalara katkımız sonucunda güzel gelişmeler olmuştur. Mendirek, altyapı, ulaşım, sosyal ilişkiler konusunda bir sıkıntı yaşanmıyor. Böyle olunca da “prim yapması” doğal bir hadisedir.

èHocam güzel bir söyleşi oldu. Teşekkür ederim. Soracak sorular vardı ama onlar da başka bir bahara.

-Bende teşekkür ederim. Sayın gazeteniz çalışanlarına şükranlarımı sunarım.

öcal sanat4

Bu söyleşide Kardelen Sitesi’ni sorunlarıyla beraber anlatmaya çalıştım. Yeni sezonda sorunsuz bir Kardelen anlatmayı ümit ediyorum.

 

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here