Bölgesel Amatör Lig’in Uygunlukları Belirlendi

0
64

spor haber22013-2014 Sezonu Bölgesel Amatör Lig’de teknik adam, futbolcu ve saha uygunlukları belirlendi. Buna göre;

1-) 2013-2014 Sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de görev yapacak teknik adamlar güncel UEFA A veya UEFA B lisansına sahip olmak zorundadır.

2-)2013-2014 Sezonunda amatör kaleci antrenörü bulunduran BAL kulüplerine saha içi giriş izni verilecektir. Lisanslı amatör kaleci antrenörü bulundurmayan kulüpler en az TFF C lisanslı bir yardımcı antrenör bulundurabilir.

3-)Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın 6.maddesinin 7.fıkrasında belirtildiği gibi “Takımlarını bir üst lige çıkartan teknik adamların lisansları bir üst ligde takımlarını çalıştırmaya elverişli değil ise; aynı takımda geçici çalışma izni almak şartıyla teknik adam sözleşmesi yapabilirler. Herhangi bir nedenle sözleşmesinin sona ermesi halinde bu haklarını kaybederler.” hükmü gereğince 2012-2013 Sezonunda yerel ligden BAL’a yükselen takımların TFF C lisansına sahip antrenörleri BAL liginde antrenörlüğe devam edebilir.”

4-)2013-2014 Sezonunda BAL’a katılacak kulüpler illerinde yerel ligi düzenlenen en az 3 alt yapı kategorisine katılmak zorundadır. Katılmadıkları takdirde Amatör Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilirler ve alt yapı antrenörleri için verilen maddi yardımdan yararlanamazlar. BAL Kulüplerinin alt yapıdan sorumlu teknik adamaları en az C lisanslı antrenör olmak zorundadır.

5-)2013-2014 Sezonunda Büyükler Kategorisi yerel ligi olan Süper Amatör ve 1.Amatör ile Bölgesel Amatör Lig’de 1986 ve daha küçük doğumlu futbolcular oynayacaktır. Bu takımlarımız 1985 ve daha büyük doğumlu diledikleri kadar amatör futbolcuya lisans çıkartabilirler. Ancak, 18 kişilik müsabaka listesinde 1985 ve daha büyük doğumlu en fazla 4 (dört) futbolcu yer alabilecektir.

6-)BAL’a katılan kulüplerin antrenman ve müsabakalarda fiilen kullanılan, mülkiyeti kulübe ya da kulübün bağlı olduğu kuruma ait olan veya bu kulüplere tahsis edilmiş olan, soyunma odları ve hakem odasına sahip, tribünleri bulunan, nizami boyutlarda, doğal çim veya uygunluğu TFF tarafından onaylanmış suni çim zeminli, BAL kriterlerine uygun bir sahayı temin etmeleri zorunludur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here