Kuyumcu Esnafından Vali Su’ya Veda Yemeği…

0
70

esnaf veda1“Düzce’de Bir Abiniz ve Eviniz Var!”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından, Düzce’ye Vali olarak atanan eski Kaymakam Ali İhsan Su onuruna verilen veda yemeğinde duygu dolu anlar yaşandı. Katılımcılardan helallik isteyen Vali Su; “Unutmayın, Düzce’de bir abiniz ve eviniz var. Gelip ziyaret ederseniz beni mutlu edersiniz” dedi.

Mikado Restoranda Vali Su’nun onuruna verilen veda yemeğine Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Kadir Teksöz, İskenderun Odalar Birliği ve aynı zamanda Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat, Esnaf Oda Başkanları ve seçkin davetliler eşleri ile birlikte katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Esnaf Odalar Birliği Başkanı Uğur Fırat; “Sayın Vali Su, göreve geldiği günden bu yana devlet ve millet el ele vererek, hizmet anlayışı ortaya koydu. Başkaları gibi makamında oturup hizmet anlayışı gütmedi. Vatandaşın ve esnafın ayağına kadar giderdi. Yeni valimizi yılın kaymakamı seçmiştik ve ona plaket hazırladık, Reyhanlı’da yaşanan patlama nedeni ile verme şansı bulamamıştık. Şu anda vali oldu ama biz yinede plaketini kendisine takdim ediyoruz. Sizleri gönülden seviyoruz” dedi.

esnaf veda2

HESOB Başkanı Teksöz de; “Sayın kaymakamım, sizinle birlikte İskenderun’a canlılık, birlik ve beraberlik geldi. Vatandaşlara dürüst ve bir abi gibi davrandınız. Esnafın sıkıntılarının çözülmesinde de parmağınız var. İnanıyorum ki gittiğiniz yerde mevcut olan bilgi, deneyim ve birikiminizi orada da kullanarak çok güzel işler başaracaksınız. Bu yeni görevinize fazlası ile layıksınız” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Vali Ali İhsan Su, buradan hüzünle ayrıldığına işaret ederek; “Kamu hizmeti bir bayrak yarışıdır. Buradaki gaye vatandaşa hizmettir. Eğer vatandaşa hizmette vesile oluyorsa bir kıymeti vardır. Önemli olan yaptığımız işlerde gönüllerde hoş bir seda bırakmaktır. Bıraktıysam da ne mutlu bana!

İskenderun gerçekten diğer görev yaptığım yerlerden çok daha farklı bir yer. Övünülecek ve muhafaza edilecek bir yerdir. Bu ortamı oluşturanlara yani sizlere teşekkür ediyorum. Buradan hüzünle ayrılıyorum ve duygusal şeyler yaşıyorum ama şunu unutmayın ki Düzce’de bir abiniz ve eviniz var. Oraya gelip de ziyaret ederseniz beni mutlu edersiniz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here