Kaçak Su Dolumlarına Karşı Denetimler Sıklaştı

0
93

kaçak su1Havaların ısındığı bu dönemde sağlıklı su tüketiminin insan sağlığı için büyük önem arz ettiğini belirten İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi, bu kapsamda, İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte denetimler yapıldığını kaydetti.

İlçemizde araç içinde, evlerde ve işyerlerinde ruhsatsız ve sağlıksız damacana dolumu ve satışı yapıldığı uyarısında bulunan İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi ve İskenderun Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte ev ve işyerlerine denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimlerde ruhsatsız ve sağlıksız koşullarda damacana dolumu yapıldığı, kaçak dolumu yapılan damacanaların uygunsuz koşullarda farklı adreslerde satışının yapıldığı tespit edilmiştir. Ruhsatsız damacana dolumu ve satışı yapanlar hakkında yasal işlem başlatılmış olup, yapanlara idari para cezası uygulanmış ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.

Tüketicilerin bu tür ruhsatsız olarak sağlıksız şekilde doldurulan damacana sulardan satın alıp tüketmemeleri, aldıkları damacanaların etiket, ruhsat ve kapakları üzerinde yer alan üretim tarihlerini kontrol etmeleri gerekmektedir. Ayrıca ambalajlı su dağıtımı yapan işyerlerinin de satın aldıkları ve dağıtımını yaptıkları sularla ilgili üretim izin ve ruhsat bilgilerinden kendilerinin mesul olduğunu hatırlatırız.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here