Kabotaj Bayramı Bugün Kutlanacak

0
58

kabotaj bayramı3Kabotaj hakkının Türk Bayrağına ve Ulusuna verildiği tarih olan “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88.yıldönümü bugün anlam ve önemine uygun olarak kutlanacak.

Kabotaj Bayramı nedeniyle ilk olarak bugün sabah saat 09.00’da, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacak ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

Etkinlikler kapsamında saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde İskenderun Vali Zeki Şanal Kapalı Yüzme Havuzunda çeşitli kategorilerde yüzme müsabakaları yapılacak.

İskenderun Deniz Üs Komutanlığı limanında TCG KARATAŞ gemisinin katılış ve karşılama töreni ile saat: 16.00’a kadar halka açık ziyareti, Saat: 10.00 – 17.00 arası D.K.K.Deniz Müzesinin halka açık ücretsiz ziyareti, Saat: 10.00 – 19.00 arası Atatürk Anıtı arkasında gezi tekneleri ile halka açık ücretsiz deniz gezisi gerçekleştirilecek.

Saat 16.00’da Yelken Kulübü koordinesinde Yelken Kulübü ile Deniz Üs Komutanlığı arasındaki deniz sahasında lazer ve optimist dallarında yelken gösterisi yapılacak. MKÜ Denizcilik Meslek Yüksek Okulu tarafından Atatürk Anıtı (Tören Alanı) arkasındaki alanda denizcilikle ilgili sergi ve fuar düzenlenmesi gerçekleştirilecek.

Akşam saat 21.00’da Atatürk Anıtı ile Yelken Kulübü arasındaki deniz alanında fener alayı düzenlenirken, saat 21.30’da da Atatürk Anıtı arkasındaki deniz alanında Havai fişek gösterisi yapılacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here