İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit’ten 1 Temmuz Mesajı

0
56

kabotaj kutlama1“Deniz Ticaretinin Daha İyi Yerlere Gelmesi İçin Çalışmalar Yapmaktayız

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın yıldönümünde kutlanan Kabotaj Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Kabotaj Yasasının, Milli Egemenliğimiz başta olmak üzere Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önemi bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Özyiğit; “Kurtuluş Savaşı’ndan sonra denizlerdeki hâkimiyetimizin tasdiki niteliğindeki bu yasanın yürürlüğe girmesiyle yabancı devletlerin denizlerimizdeki ticarette hâkimiyeti son bulmuştur. Kabotaj Kanunu, denizlerimize sahip çıkma bilincini insanımıza aşılamış, denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır.

Üç yanı denizlerle çevrili ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizin denizlerde sahip olduğu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek denizciliğe gereken önem ve önceliği vermek, denizin nimetlerinden yararlanmak ve bu alanda rekabet gücümüzü yükseltmek, dünyada etkinliğimizi ve varlığımızı daha da arttıracaktır.

Bir deniz ve sahil kenti olarak, bu çabaya Akdeniz’in en büyük limanı olan İskenderun Limanımız,  İskelelerimiz, Balıkçı Barınaklarımız ve mevcut deniz kuvvetlerimizle potansiyelimizin daha da üstünde katkı koymaktayız. Ayrıca mevcut limanımızın daha da büyütülmesine yönelik tasarlanan projeler ile deniz ticaretinin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmalar yapmaktayız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here