İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: “Kurtuluş Bayramını Gururla Kutluyoruz”

0
78

kutlama mesajı7İskenderun’un kurtuluşu nedeniyle yazılı bir mesaj yayınlayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun’un Emperyalist İşgalden Kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır” dedi.

Bu anlamlı tarihi günün, Hatay Davasının sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşaması olduğunu vurgulayan Başkan Dingil; “Albay Şükrü Kanatlı komutasındaki ordumuz Fransız işgali altındaki İskenderun’a 5 Temmuz 1938’de girmiş, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırmıştır.

Hatay Davası, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu için başlatılan ulusal kurtuluş mücadelemizin ayrılmaz bir parçasıdır. Başında Misak-ı Milli’nin dışında kalan işgal altındaki Hatay mücadelesi Kuva-yi Milliye ruhuyla Hatay halkı tarafından başlatılmıştır.

Kurutuluş Bayramımızın 76. yıldönümünde, Yurtta Barış Dünyada Barış şiarıyla bütün dünyaya seslenen Mustafa Kemal Atatürk’ü, Albay Şükrü Kanatlı’yı, kahraman ordumuzu ve Hatay Davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here