Türk Bayrağının Altında Gururluyuz!

0
113

kurtuluş bayramı2Fransız sömürgesinden 5 Temmuz 1938 tarihinde Türk Askerinin ayak basmasıyla kurtulan İskenderun, kurtuluş bayramını gururla ve coşkuyla kutluyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesi olarak gördüğü ve büyük önem verdiği Hatay, Türk Milletine söz verdiği gibi, Türk topraklarına katıldı.

Tüm İskenderunluların Türk Bayrağı altında yaşamanın gururunu had safhada yaşadığı bugün yapılacak çeşitli etkinlikler de gururla sevinci bir arada yaşamaya vesile olacak.

Kutlamalar Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasıyla başlayacak. Buradaki tören Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesi ile İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam edecek. Anıt alanındaki tören İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapması ve ardından Anıt Şeref Defterini imzalamasıyla son bulacak.

Atatürk Anıtındaki törenin ardından saat 09.30’da Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonunda “Dünden Bugüne İskenderun” adlı resim sergisi açılacak.

Öte yandan, 5 Temmuz Cumartesi gününden itibaren hafta boyunca her akşam saat 20.30’da, Anıt Alanında halk konserleri düzenlenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here