“IŞİD Komutanı Abu Yusaf, Türkiye’ye Hangi Yollarla Girdi”

0
127

ışid sorusu1CHP’li Vekil Tanal, İçişleri Bakanı Ala’ya Sordu; “IŞİD Komutanı Abu Yusaf, Türkiye’ye Hangi Yollarla Girdi”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya IŞİD komutanı Abu Yusaf’ın Türkiye’ye hangi yollarla girdiğini sordu. Tanal, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Amerikan Washington Post gazetesi yazarları Anthony Faiola ve Souad Mekhennet’ın IŞİD komutanı Abu Yusaf ile Hatay ilinin Reyhanlı ilçesinde röportaj yapabilmesi nasıl mümkün olmuştur? IŞİD komutanı olan Abu Yusaf ülkemizin sınırlarından içeri hangi yollarla girebilmiştir? IŞİD gibi tehlikeli bir terör örgütünün komutanının Türkiye sınırlarından içeri girerek Washington Post gazetesi yazarları ile röportaj yapabiliyor olması güvenlik zafiyeti midir? Bakanlığınızın bu durumdan haberi olmamış mıdır? Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise özellikle konsolosluk yetkililerimizi elinde bulunduran IŞİD’in üst düzey komutanlarından birinin Türkiye sınırları içerisinde serbestçe dolaşıp gazetecilere röportajlar verebiliyor olmasına müsaade mi edilmektedir?

Bakanlığınız bu durumu Başbakanlığa bildirmiş midir? Başbakanlık bu durumdan haber dar ise neden önlem alınmamıştır? Devlet IŞİD’in ülkemize giriş çıkışlarına göz mü yummaktadır? IŞİD komutanı Abu Yusaf’ın Washington Post gazetesine verdiği röportajda Türkiye’ye kaçakçılarla birlikte girdiği iddiaları doğru mudur? Türkiye’ye giriş bu kadar kolay mıdır?

IŞİD militanlarının Reyhanlı çarşısında üniformaları ile rahatça dolaşması, IŞİD ve El Nursa Cephesi’ne mensup yaralıların Türk hastanelerinde tedavi edildiği, bazı şehirlerimizin bu teröristler ve silahları için geçiş yolu olarak kullanıldığı Bakanlığınız bilgisi dahilinde midir? Bakanlığınızın bu durumdan haberi var ise Konsolosluk çalışanlarımızı elinde bulunduran IŞİD terör örgütünün Türkiye’de bu kadar rahat hareket etmesinin sebepleri nelerdir? IŞİD ile Türkiye arasında bir ittifak var ise Konsolosluk çalışanlarımızın IŞİD’in elinde rehin tutulmasında Bakanlığınızın ve hükümetin sorumluluğu bulunmamakta mıdır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here