“Barış İçinde Bir Dünya Mümkündür!

0
99

emek ve demokrasi4İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, Barış Çağrısı Yapacaklarını Duyurdu

İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal, Eğitim-Sen’de düzenlediği basın toplantısında, 1 Eylül Pazartesi günü Boyacılar Parkında ülke gündemine yönelik yapacakları basın açıklamasına tüm halkın katılım göstermesi çağrısında bulundu.

Dönem Sözcüsü Mustafa Ünsal; “Dünyada ve bölgemizde çatışmaların, vahşetin, barbarlığın kol gezdiği Emperyalizmin halkları birbirine kırdırdığı bir süreçte yaklaşan 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla ülkemizde ve bölgemizdeki gelişmeleri değerlendirerek halkımızı etkinliklerimize güç vermeye davet ediyoruz” dedi.

Yıllardır siyasi iktidar tarafından Irak ve Suriye’de ırkçı, mezhepçi silahlı çetelere verilen siyasi ve ekonomik desteklerin, son dönemde Ortadoğu’da tarihin en kitlesel katliamların yaşanmasına, yüz binlerce insanın sırf dini inanç, mezhep ve etnik kimlik farklılıkları nedeniyle yerinden yurdundan edilmesine neden olduğunu hatırlatan Ünsal; “Siyasi iktidar yaşanan onca katliam ve insanlık dramlarına rağmen katliamlara sessiz kalmayı tercih etmiştir. IŞİD’in giderek yayılan ve tüm bölgeyi yakından ilgilendiren saldırıları sadece bölge halklarını ilgilendirmemektedir. Bir süredir Irak’ın çeşitli bölgelerinde, Suriye’de, Rojava’da ve son olarak Şengal’de Ezidilere yönelik olarak gerçekleştirilen katliamlar kabul edilemez.

Değerli basın emekçileri, tüm dünyanın gözleri önünde yaklaşık bir aydır süren İsrail saldırıları sonucunda Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Emperyalistlerin bölgeyi yeniden dizayn etme politikasının bir parçası olarak İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda yaklaşık iki bin Filistinli yaşamını kaybetti. İsrail işgali ve kuşatması Filistin halkına çok ağır bedeller ödetti.

Barış Çağrısını Daha Güçlü Seslendireceğiz

İşte bu açık işbirliği nedeniyle, Filistin’de İsrail’e ‘Dur’ demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa ‘Hayır’ demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır. Bizler barış içinde bir dünya ve Türkiye mümkündür diyoruz. Mücadele ruhumuzun bizlere kattığı güvenle bu inanca sahip çıkıyoruz. Evet, şimdi daha güçlü bir barış çağrısını seslendirme zamanıdır. Ülkede, bölgede ve dünyada barış için kardeşlik ve özgürce bir arada yaşamak için şimdi her zamankinden daha fazla mücadele zamanıdır.

1 Eylül’de Türkiye’de tüm savaş karşıtların seslerini birleştirme zamanıdır! Bizler emek İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu olarak, alanlarda ve meydanlarda savaş karşıtlarını birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. 1 Eylül pazartesi günü saat 12.30’da Boyacılar Parkında yapacağımız basın açıklamasına tüm halkımızın katılımını bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here