Hasan Bitmez; “Türkiye’nin Saadet Partisine İhtiyacı Var”

0
99

saadet divan2Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez; “Saadet Partisine Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Saadet Partisi’nin mecliste ve iktidarda olmasına ihtiyaç vardır” dedi.

Saadet Partisi’nin Ağustos ayı Olağan İl Divan Toplantısına katılmak üzere Hatay’a gelen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıya Saadet Partisi Hatay İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Bitmez burada yaptığı açıklamasında, Hatay’daki sınır ticaretine işaret ederek; “Hatay bir sınır vilayetimizdir. Dün Antakya’dan çıktık Hatay’ı terk edene kadar beş tane kontrol noktasında sınır ticaretinden kaynaklanabilecek bir ticaretin varlığının kontrolü yapılmaktadır. Siz başarısız dış politika anlayışından dolayı sınır ticaretini sıkıntıya sokmuşsunuz, buradaki ticaret erbabının ticaretini küçülmüşsünüz! İşte Suudi Arabistan’a, Kuveyt’e diğer Ortadoğu ülkelerine ihracat kapıları her yönüyle kapanmış vaziyetteyken, Refah-Yol iktidarının halkımızın faydasına olacağı düşüncesiyle serbest bıraktığı sınır petrol ticaretinin benzerini bu gün halkımız yapmaktadır. Bunun engellenmesi noktasında 5 km’de bir kontrol noktası koymak, halkın refahını azda olsa temin edecek imkânlarını kısıtlamak doğru bir şey değildir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin memlekete, İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini de dileyen Bitmez, Türkiye’de ilk defa halkın oylarıyla bir Cumhurbaşkanı seçildiğinin altını çizdi. Bitmez, halkın Cumhurbaşkanı seçmesi noktasında Saadet Partisi olarak eksikliklerin olduğu kanaati taşıdıklarını da söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Bitmez, halkın aday gösterme hakkının olmadığı bir seçimin, halkın oylarıyla neticelendiği şeklinde kabul etmenin doğru olmadığı düşüncesinde olduklarını da ifade etti.

Gazze’deki Zulme Son Verilmeli

İktidarda bulundukları 1974 yılında, İsrail’in Gazze’de yaptığı benzer bir katliamın, Rumlar tarafından Kıbrıs’ta yaşatılırken asker göndererek zulme son verildiğini anımsatan Bitmez; “Saadet Partisi’ne Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Saadet Partisi’nin mecliste ve iktidarda olmasına ihtiyaç vardır. Biz Avrupa Birliği peşinden koşmak yerine İslam Birliğinin çekirdeğini oluşturan, D-8 örgütünü kurabilmiş, halen faaliyetini sürdürmekle beraber istediğimiz oranda olmasa da D-8’i hayata geçirmiş bir siyasi anlayışa sahibiz.

Türkiye’de manevi tahribatın önlenmesi için önce ahlak ve maneviyat ilkelerini hayata geçirmiş, milli eğitimin düzeltilmesi ve gerçek manada bir eğitim sistemi oluşturulması için adım atmış siyasi hareketiz. Bundan dolayı Türkiye’nin Saadet Partisi’ne ihtiyacı vardır. İslam âleminin, dünyanın Saadet Partisi’ne ihtiyacı vardır. Bundan daha önemlisi Saadet Partililerin Saadet Partisi’ne ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin artık gerçek gündemine dönmesi gerektiğini de vurgulayan Bitmez; “Maalesef halkımız Türkiye’nin gerçek gündemine dönememekte, Türkiye’nin siyasileri gerçek gündemle ilgili icraatlar, işlevler yapamamakta, onlara bu konuda muhalefet de yapılamamaktadır” diye konuştu.

İktidarın iç ve dış politikalarını da eleştiren Bitmez, Türkiye’de ekonomik yıkım ve manevi tahribat olduğunu iddia ederek, Türkiye’de sınır illerinin ticaret hacminin sıkıntıya sokulduğunu kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here