IŞİD Eski Militanından Kan Donduran İtiraf!

0
141

ışid-hatay açıklama1‘Hatay’a Girip Şeriat Getirmek İstiyorlar’

Kod adı Ömer olan eski IŞİD militanı, Habertürk Gazetesinden İsmail Özyurt’a verdiği röportajda, televizyonda konuşanın Bağdadi olmadığını, Türkiye planlarının ise Hatay’a girmek olduğu itiraflarında bulundu. Örgütün Hatay’a girerek şeriatı getirmek istediğini iddia etti.

Kod adı Ömer olan 27 yaşındaki eski militan, yaptığı röportajda, Ankaralı olduğunu ve ikiz çocukları bulunduğunu söyleyerek, Şubat ayında sınırı kaçak olarak geçip Suriye’de terör örgütü IŞİD’e katıldığını iddia ediyor. İddiasına göre 15 gün silahlı eğitim aldı, çatışmalara katıldı, Mayıs ayında Türkiye’ye geri döndü. “Polis peşimde” diyerek isminin yayınlanmasını istemeyen “Ömer”, soruları oturduğu gecekondu mahallesinde yanıtladı.

Örgüte nasıl girdiğini, hangi eylemlerde bulunduğunu ve örgütün eğitimi hakkında da bilgiler veren Ömer kod adlı eski militan, açıklamalarında IŞİD’in Türkiye’ye yönelik hedefleri hakkında sorulan soruya da; “Akıllarında Hatay’a girmek ve şeriatı getirmek var. Türkiye buna müsaade etmez, sonları olur” şeklinde yanıt veriyor.

CHP Operasyona Karşı Değil!

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da IŞİD’e karşı yapılacak uluslar arası bir operasyonda, Türkiye’nin yer almasına karşı olmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’e karşı yapılacak olası bir uluslararası operasyon öncesi konuştu. Kılıçdaroğlu; “Ortadoğu’da IŞİD’e karşı yapılacak uluslararası bir operasyonda, Türkiye’nin yer almasına karşı çıkmayız. Çünkü Türkiye savunma açısından Batı ittifakının bir parçası. Böyle bir karar alınır ve bu karar konusunda ana muhalefet partisinin görüşü öğrenilmek isteniliyorsa, elbette buna icabet ederiz, çünkü Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir karardır” diye konuştu.

Suudi Arabistan’da Toplantı

Suudi Arabistan ise Perşembe günü Cidde kentinde ABD, Mısır, Ürdün, Türkiye ve diğer Körfez ülkelerinin IŞİD’e karşı mücadeleyi görüşmek üzere bir araya geleceklerini açıkladı. Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada; “Toplantıda, bölgedeki terör meselesi ve bu terörün arkasındaki radikal örgütlerle mücadele görüşülecek” denildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here