Aldığı Telefonun Camı Elinde Çatladı

0
145

vatandaş hakkını arıyorTelefon bayisinden 11 yaşındaki oğlu Barış Deniz Kakeci için Turkcell T50 marka telefon alan baba Maruf Kakeci telefonu aldıktan birkaç saat sonra telefonun camının kırıldığını ancak mağduriyetinin giderilmediğini söyledi.

Bayi kurulumu ve istenilen oyun yüklemesi yapıldıktan sonra eve giden Barış Deniz, heyecanla telefona üç numara ekleyip oyun oynamaya başladı. Aradan geçen yaklaşık 15 dakikalık zaman sonra telefonun camı çatırdayarak, çatladı. Çatırdama esnasından da Barış Deniz’in üzerine küçük bir cam parçası fırladı. Olay üzerine cep telefonunu aldı bayiye giderek durumu anlatan Maruf Kakeci, telefonu gösterdiği ilk anda; “Bu telefonu düşürmüşsünüz! Garanti kapsamı dışında” yanıtını aldı. Telefonun düşürülmediğini söyleyen Kakeci, telefonun garanti servisine gönderilmesini talep etti. Garanti servisinden da olumsuz yanıt alan Kakeci, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına giderek hak arama yoluna gitti.

Konu ile ilgili bilgi veren Maruf Kakeci; “20.07.2014 Çarşamba günü İskenderun’da bir telefon bayisinden 2 adet Turkcell T50 marka telefon aldım. Biri kardeşim için diğeri oğlum için. Oğlum için aldığım telefonun bütün ayarlarını ve gereken yüklemelerini aynı bayiye yaptırdım. Daha sonra oğlumla eve geldik. Önce telefona 3 tane numara kaydettik ve yüklenmiş olan oyunu oğlum bir heyecanla açtı. Aradan geçen yaklaşık 15 dakikalık zaman içerisinde oğlum oyun oynarken telefonun ekranından üzerine bir parça fırladı ve ekran tamamen çatladı. Allah’tan fırlayan parça oğlumun gözüne gelmedi.

Telefonu hemen aldığım bayiye götürdüm. Verdikleri tepki beni suçlar bir ifadeydi, “Siz bu telefonu düşürmüşsünüz!” daha sonra telefonu servisine gönderdi. Servisten de aynı yanıt geldi ve ‘Garanti dışı kullanım olduğundan 356 TL ödemeyi kabul ediyorsanız yapalım’ diye mesaj geldi. Tabiî ki kabul etmedim. Çünkü kesinlikle hatanın bizde olmadığını biliyorum. Çünkü telefonu kullanırken annesi ve ablam da oğlumun yanındaydılar. Telefonu almaya gittiğimde de bir açıklama yazmışlar, ‘Dikkatli bakılmadığı zaman görülmeyecek bir darbe izi var’ denildi. Hemen servisi aradım ve bana ‘Ekran belki bir baskıya uğramıştır. Kullandığınız kılıf sıkıştırmış olabilir’ dediler. Bu telefonun kılıfı sadece kendilerinin sattığını hatırlatmak isterim. Eğer kılıftan ise bu kılıfı onlar bana verdiler” dedi.

Kakeci, daha sonra Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına giderek, hak arama mücadelesini buradan sürdüreceğini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here