İGEV Yine ‘Gurur’ Yaşadı!

0
150

igev mezuniyet1Vakıftan aldıkları bursla eğitimlerini tamamlayan 22 öğrenci, eğitim gönüllülerinin de katıldığı mezuniyet gecesinde hem gurur yaşattı hem de gönüllerince eğlendi…

İskenderun Güney Eğitim Vakfı (İGEV)’ndan aldıkları bursla öğrenimlerini tamamlayan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama belgeleri de verilen öğrenciler, gecede mezuniyet gururunu eğitim gönüllüleriyle paylaştılar.

Yelken Kulübünde yapılan mezuniyet gecesine, mezun olan öğrencilerin yanı sıra Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediyesi önceki dönem başkanı Yusuf Civelek, İGEV gönüllüleri ve Almanya’dan Kardeş Dernek Wir in Atter Dernek yöneticileri katıldı.

igev mezuniyet2

Gecenin açılış konuşmasını yapan İGEV Dönem Başkanı Şefik Uyar, eğitime verilen desteğin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğu gerçeğini hatırlatarak; “Vakfımızın temel ilkesi; Atatürkçü, Laik, Demokrat ve Vatansever bir gençlik yetişmesini sağlayacak katkılarda bulunmak ve bu konularda çalışmalar yapmaktır. Atatürk’e göre kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olmanın en etkili aracı da eğitimdir. Dostalrımızın katkılarıyla mezun olan öğrencilerimizin sayısı da her yıl artmakta ailemiz güçlenerek büyümektedir. Vakfımızın bugüne kadar mezun ettiği 374 öğrencimizin de ülkenin her ilinde ve her kademesinde çalışarak topluma faydalı olacaklarına olan inancımız tamdır. Bugünde önemli branşlardan mezun olan 22 öğrencimizin mutlu günlerini kutluyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise ‘Aydın Nesi’ vurgusu yaparak eğitimin öneminde dikkat çekti. Culha; “Aydın bir nesle bugün daha çok ihtiyaç duyulan bir ortamda İGEV büyük işler yapıyor. Onarlı bu onurlu faaliyetlerinden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.

igev mezuniyet3

10. Yıl Marşından Coşku Duyamıyorum!

Culha’nın ardından mikrofonu alan Milletvekili Mevlüt Dudu’da aydınlık yarınlar için çok çalışmak gerektiğine işaret etti. Dudu; “10. Yıl Marşı söylenirken artık coşku duyamıyorum, çünkü hala 10’cu yılda kaldık. Bizler, 30, 50, 75’ci yıl marşını yapamıyoruz ancak birileri Cumhuriyetin 100. yılı için başka marşlar hazırlıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılı yaklaşırken, aydınlık yarınlarımız adına gençlerimizden daha çok özveri bekliyoruz” diyerek anlamlı mesajlar verdi.

igev mezuniyet4

İGEV yönetiminin de büyük alkış topladığı gecede, eğitim gönüllüleri ve mezun öğrenciler doyasıya eğlendiler. İGEV’den aldıkları bursla öğrenimlerini tamamlayan öğrencilere belgeleri de verildi. Eğitime verilen desteğin manevi huzuru ve mutluluğunu yaşayan eğitim gönüllüleri, mezun olmuş öğrenciler ile kaynaşarak keyifli bir gece geçirdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here