“Herkesti Bu İnsanlar”

0
66

gezi-chp gençlikCHP’li Gençler Gezi’nin Yıldönümünde Anma Toplantısı Düzenledi…

Gezi eylemlerinin başlamasının yıldönümü nedeniyle İskenderun CHP Gençlik kolları da parti binasında bir anma toplantısı düzenledi. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıya, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Toplantıda konuşan CHP İlçe Gençlik kolları Başkanı Mehmet Yeşilmen, Türkiye’de protestocular öldürülürken, Brezilya’da polisin eylemcilerle fotoğraf çektirdiğini, cumhurbaşkanı Dilma’nın da göstericilerle gurur duyduğunu açıkladığını belirtti.

Gezi protestolarını ülkenin daha önce görmediği bir güç olarak niteleyen Yeşilmen; “Herkesti bu insanlar. Toplumsal baskıya, ranta, ekilen nefret tohumlarına karşı çıkan herkes. Egemen güçler bir bir sindirmeye çalışırken, artık dur dedi. Yeni bir sayfa açtı gezi. Ve yaşanırken tarih oldu. Tarih bunları yazacak elbet, kaybettiğimiz gençlerimizi, mizahla bir devlete nasıl kafa tutulabilineceğini, daha önce birbirini hiç görmemiş insanların, uygulanan ayrıştırma politikasına rağmen nasıl birlik olabildiğini, yazacak tarih. Tarih objektif, doğru ellerde yazıldığı sürece, tüm nefretini mikrofonda kusan siyasetçileri, toplumu kutuplaştıran herkesi, orantısız şiddet kullanan polisi de yazacaktır elbet. Bu hareketi başlatan belki gençlerdi ama toplumun her kesimi sahiplendi gezi eylemini. Bastonuyla yürüyen yaşlı vatandaşları da gördük, elinde tencere-tavasıyla ev kadınlarını da” şeklinde konuştu.

Birilerinin protestocuları suçlu görüp, komşularına ihbar ettirmeye çalıştığını anlatan Yeşilmen; “Gezi tarihe yazılmıştır artık, kapkalın harflerle. Belki somut bir getirisi yoktur ama tüm dünyaya birbirinden habersiz kitlelerin nasıl birlik olabildiğini ve birlikte ne güzel şeyler yapabildiğini göstermiştir. Ülkemize yarım asırdır lazım olan reçeteyi vermiştir. Üzerinden bir sene geçmesine rağmen, gezi ruhu Türkiye’nin üzerinde geziniyor. Türkiye gezi sayesinde bambaşka bir sayfa açtı. Birileri biliyor ki artık her şey planladıkları gibi olmayacak” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here