Hem Gönüllerde, Hem Resmiyette Yetki Türk Metal’de!

0
134

türk metal-sen43Yetki Savaşı Sürerken, Türk Metal Sendikası Yöneticileri Son Katılımlarla Çok Daha Büyüdüklerini Söyledi…

Türk Metal Sendikası’nın İsdemir’deki yetki sürecinde bulduğu destek katılımlarla sürüyor. Türk Metal yöneticileri, yetki mücadelesindeki birlik, beraberlik ve dayanışma duruşlarına flaş isimlerin katıldığını belirtti.

İsdemir’de düzenlenen toplantıda gerçekleşen katılımlarda Çelik-İş Sendikası’nın önemli isimleri Erdal Tomak, Ercan Koç, Mehmet İnanır ile Sezai Demir, Mehmet Hocaoğlu ve Hasan Şahan başta olmak üzerek onlarca  İsdemir emekçisi Türk Metal’in gönül kervanına katıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, İskenderun Bölge Başkanı Metin Önde ve sendikanın yüzlerce üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda yüzler gülerken, yetki sürecinde aradaki farkın açıldığı iddia edilerek, işçilerin hak, emek ve adalet mücadelesindeki alın terlerinin başarıya kavuşması ayrı bir keyif sebebi oldu.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, az laf üretip çok çalıştıklarını ve ektiklerinin meyvesini toplamaya başladıklarını söyledi. Çelik İş Sendikası’nın çok konuşmaktan çalışmaya fırsat bulamadığını belirten Gezer; “Biz az laf ettik ve çok çalıştık. Katılımlarla gönül kervanımız büyümeye devam etti. Bundan sonraki süreçte çalışmalarımız son hızıyla devam edecek” dedi.

15 Mart 2014 Çelik İş Sendikası Şube Yönetim Seçimlerinde genel müdürlük delegesi olarak şube teşkilat sekreter adayı olan Erdal Tomak, Yüksek Fırınlar Temsilcisi olarak Şube Mali Sekreter Adayı olan Ercan Koç, Kok Temsilcisi olarak Şube Teşkilat Sekreter Adayı olan Mehmet İnanır ile Sezai Demir, Mehmet Hocaoğlu ve Hasan Şahan başta olmak üzere onlarca kişinin Türk Metal Sendikası’na katılımı görkemli ve coşkulu oldu.

Türk Metal’e yeni katılanlar adına ilk konuşmayı Erdal Tomak yaparken, oldukça anlamlı ve gönül kervanına katılmanın mutluluğuyla duygularını aktardı. Erdal Tomak’ın ardından işçileri selamlayan Ercan Koç da, gönül kervanının bir üyesi olmanın keyfini yaşadığını söyledi.

türk metal-sen44

Rozet töreninin öncesinde konuşan Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilcilik Başkanı Metin Önde de, Çelik İş Sendikası’na çağrıda bulunarak; “Bizi daha fazla yormayın, bırakıp gidin artık! Defolusunuz ve defolup gidin. Çünkü hata yaptınız. Bu işçiyi sattınız” diye konuştu..

Türk Metal İskenderun Bölge Temsilcilik Başkanı Metin Önde, Çelik İş Sendikası’nın mitinginde Genel Başkan Ali Cengiz Gül’ün yetkiyi aldıklarını ilan etmesini alaycı bir ifadeyle eleştirerek; “Kahve falına baktırmışlar oradan çıkmış. Çünkü bu ülkede yetki almanın resmi bir prosedürü var. Bunlar hem falcı hem de müneccim. Geleceği maalesef fincanlardan okuyorlar” dedi.

Metin Önde konuşmasının devamında ise yine Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül’e yüklenerek, geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme ve grev sürecinde Gül’ün İsdemir işçisine hitap ederken söylediği sözleri bir-bir hatırlatarak; “Sanki bu genel müdürü koltuğundan atacağım, kaldıracağım diyen benim! Sanki yüzde 30 cebimde bunun üstü için greve çıkıyorum diyen benim! Sanki bu formenleri bu fabrikaya sokarsam şerefsiz, namussuzum diyen benim! Bu toplu sözleşmeyi bunlarla aynı masaya oturup imzalarsam şerefsizim diyen sanki benim! Ankara’ya gidip bakan hatırına 3 puan bıraktım diyen sanki benim, enflasyonu yüzde 6 çıkartıp totalde yüzde 27 aldım diyen sanki benim. Ne aldık arkadaşlar? Yüzde 22 küsür. Biz kalsaydık ne yapacaktık, toplu sözleşmeyi bize yaptırsalardı ne olacaktı? Yattığımız yerde güle oynaya yüzde 30 alacaktık.

Sanki bu fabrikada her toplu sözleşme görüşme masasına oturan sanki benim. Sanki şube başkanını bypass ederek, Ankara’ya giderek yangından mal kaçırır gibi imzayı atıp grevi kıran sanki benim. Ondan sonra kalkacaksın ben size hiç yalan söyledim mi diyeceksin. Ama O’nun adına size bir söz veriyorum, size bir daha yalan söyleyemeyecek. Çünkü burada olmayacak. Türk Metal Sendikası bu fabrikada hem gönüllerde hem de resmiyette yetkilidir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here