“Bu Bataklıktan Nasıl Çıkacağımızı Çok İyi Biliyorum”

0
52

ihsanoğlu hatay2Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu Hataylılarla Buluştu!

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu geçtiğimiz hafta sonu Hatay’a geldi. Bir dizi temasta bulunmak üzere ilimize gelen İhsanoğlu’nun ilk durağı Samandağ ilçesinde bulunan Hz. Hızır Türbesi oldu. Seçim gezileri kapsamında ilimize gelen İhsanoğlu daha sonra Samandağ merkezde vatandaşlara seslendi.

“İnsanlarımız Eski Huzurlarını Kaybettiler”

Türkiye’nin huzurunun kaçtığını, zıtlaşmaların, kutuplaşmanın toplumda büyüdüğünü ifade eden İhsanoğlu, Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere komşularıyla olan ilişkilerinin de bozulduğunu belirtti. İhsanoğlu; “İnsanlarımız eski huzurlarını kaybettiler. Niye biz bu duruma düştük, bunu gerektiren neydi? Niye komşularımızla bu hale geldik? Hani sıfır problemdi, sıfır sorundu? Sıfır komşu oldu. Bu Ortadoğu’daki felaketlerden, bu mağdur olmuş, mazlum olmuş Suriyeli, Iraklı kardeşlerimizin vatanlarına dönmeleri, normal hayata geri dönmeleri kolay mı? Bir toplumu, devleti perişan edersiniz bir iki ay içerisinde ama 10-20 senede toparlayamazsınız. Bunun müsebbibi kim, niçin, hangi hedeflerle yapıldı? Birisi çıkıp da izah edebilir mi bana? Bunların hesabı görülecektir” diye konuştu.

ihsanoğlu hatay3

İhsanoğlu, 10 Ağustos’ta vatandaşların ‘helal’ oylarını kullanacağını belirterek; “Siz istediğinize oy veriniz ama şunu biliniz ki adaylardan birisi, o gün sizinle beraber olan aday, bütün Türkiye’yi, 76 milyonu kucaklamak istiyor. ‘Sen şusun busun, sen Sünni’sin Alevi’sin, sen Türk’sün, Kürt’sün, Türkmen’sin’ diyen bir adam değil. Birlik ve beraberlik için, bütün Türkiye’yi, sağcısını, solcusunu, şu partili, bu partili, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayan bir aday. Biz toplumumuzun huzur içerisinde büyümesini istiyoruz. Biz ekmeğimizi büyütüp daha üretken, zengin, daha huzurlu hale gelip, muhtaç olan kardeşlerimizle paylaşmak isteriz. Biz zaten gönlü zengin bir milletiz. Biz ekmeğimizi bölüşürüz ama vatanımızı asla bölüşmeyiz” şeklinde konuştu.

10 Ağustos’ta herkesi sandığa gitmeye ve oylarına sahip olmaya davet eden İhsanoğlu; “Sevgiyi birleştirmek isteyenlere oyunuzu veriniz. Sizi ayrıştırmak isteyenlerden uzak durunuz. Biz inşallah seçildiğimiz zaman komşularımızla olan münasebetlerimizi düzeltmek için kollarımızı sıvayacağız. Ben bütün bu bölgeyi çok iyi tanıyan bir insanım. Onların dilini konuşan bir insanım. Onlarla uzun-uzun yıllar çalıştım. Bu bataklıktan nasıl çıkacağımızı çok iyi biliyorum. Onun için siz bana yardım ederseniz ben bunu hallederim” diye konuştu.

İhsanoğlu, daha sonra Hatay programı dahilinde Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan, Dörtyol ve İskenderun’da da halka hitap etti ve bazı temaslarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here