HBB, Asi Etrafındaki Molozları Kaldırıyor

0
72

asi projesi2Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Denetim Ekibi Hatay genelinde denetimlere ve moloz kaldırma işine devam ediyor. Ekip son olarak Hatay’ın incisi sayılan ve uzun yıllar kirliliğiyle gündeme gelen Asi Nehri etrafına müdahale ediyor.

Merkez ilçe Antakya’da yeni sanayi civarın da nehir yatağının her iki tarafında yasadışı bir şekilde dökülen ve hem kötü görüntü yaratan hem nehir yatağının daralmasına yol açarak yağmurlu havalarda daha hızlı taşkınlara sebebiyet veren moloz ve inşaat atıklarını kaldırma çalışmaları başlatan ekip burada çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar sürerken döküm yapılan yere uyarı levhaları da yerleştiren ekip buraya tekrar döküm yapılmasının önüne geçmek için denetimler gerçekleştiriyor.

Aynı çalışmaları şehir genelinde sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekip Karlısu (Karaksı) Mahallesi yolu üzerine de gelişigüzel bir şekilde boşaltılan moloz ve hafriyat toprağını kaldırdıktan sonra buraya da uyarı levhaları yerleştirdi. Zabıta ekipleri ile birlikte denetimlerini rutin bir şekilde sürdüren ekip geçtiğimiz günlerde şehrin dört farklı noktasında kaçak döküm tespit edildiğini ve sorumlular ile ilgili cezai işlem uygulandığını duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here