“Hatay’ın Hizmet Alma Çıtasını Yükselteceğiz”

0
67

lütfü savaş33BŞB Başkanı Savaş, İlçe Ziyaretleri Kapsamında Dörtyol’u Ziyaret Etti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilçe ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Başkan Savaş, bu kapsamda, Dörtyol İlçesindeki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti.

Başkan Savaş’ın Dörtyol’daki ilk durağı Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Dörtyol TSO Başkanı Cemal Talay ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Başkan Savaş, Hatay’ın her noktasına eşit şekilde hizmet edeceklerini ifade ederek; “Hatay’ımızda öncelikle huzuru sağlayacağız. Hizmet de bu huzur ile birlikte büyüyerek gelecek. Huzur olmadan hizmetin bir anlamı olmaz. Bizler Hatay’da ayrışmalar değil birleştirmelerin, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin peşindeyiz” dedi.

Hatay’ın gelişmesine, gelişirken insanlarımızın moral ve motivasyonu açısından iyileşmesine önem verdiklerinin altını çizen Savaş; “Hatay’ın ilçelerinde şu ana kadar kiraladığımız binalara taşındık. Dörtyol’da da bu ayın sonuna kadar binamızı kuracağız. Diğer ilçelerde olduğu gibi Dörtyol da hizmetten nasibini alacak” dedi.

Hatay genelindeki Emlak vergilerinin ve su faturalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanacağını ifade eden Başkan Savaş; “Toplanmayan su faturalarında vatandaşlarımızın ödemelerinde kolaylık sağlayacağız. Taksitle ve faizsiz bir şekilde ödeme sağlayacağız. Kanunsal gecikmelerden dolayı vatandaşlarımızın hiçbir şekilde mağdur olmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

lütfü savaş34

Yayla yollarının Büyükşehir Belediyesi’nde, ilçe yollarının komisyonda olduğunu ifade eden Başkan Savaş; “Tüm ilçelerde altyapıyı Antakya’da yaptığımız gibi yapmak istiyoruz. Altyapıyı, yağmur suları ve içme suları konusunda çözüme kavuşturacağız” dedi.

Dörtyol’da narenciye üzerine kooperatifleşeceklerini ifade eden Başkan Savaş, narenciye yetiştiricilerini rahatlatma adına soğuk hava deposu yapmayı planladıklarını ifade etti.

Su sorunun giderilmesi için 50’ye yakın kuyu açacaklarının ve ihalesi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Savaş, 50 tane de arıtma tesisi projelerinin olduğunu, bu tesislerin maliyetini, kaç kişiyi kapsayacağının bütün çalışmalarını yaptıklarını müjdeledi.

Hatay’ın Türkiye genelinde vergide 7’nci sırada, aldığı hizmette ise 54’üncü sırada olduğunu ifade eden Başkan Savaş, hizmet sıralamasındaki yerimizi yapacakları hizmetlerle daha üst sıralara çıkarma amacında olduklarını kaydetti.

Başkan Savaş daha sonra Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği ( DÖGİAD), Dörtyol Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, CHP Dörtyol İlçe Başkanlığını ziyaret etti ve buradaki hemşerilerle fikir alışverişinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here