Hatay Tezhip Rüzgarı Sergisi İskenderun’da Açıldı

0
99

sergi açılışı1Vali Lekesiz; “Değerlerimiz Olmazsa Bizler Biz Olmaktan Çıkarız”

Hatay Tezhip Rüzgârı Sergisi, İskenderun 1 Nolu sosyal tesislerinde Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in de katıldığı bir törenle açıldı.

Düzenlenen sergide bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil; ”Kentimiz sanayi ve ticaret konularında gelişmektedir. Bizler sadece sanayi, ekonomi, spor alanında değil sanat anlamında da bu kenti ileriye götürmek istiyoruz. Hatay Tezhip Rüzgarı sergisinin İskenderun’da açılması bizleri son derece memnun etti. Serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

sergi açılışı2

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise tezhip sanatının Türk süsleme sanatlarında bir kültür olduğuna vurgu yaptı. Kültürel değerlerin önemine dikkat çeken Vali Lekesiz; “Maddi ve manevi değerlerimizin bütünü kültürümüzü yansıtır. Yüzlerce yıllık medeniyet yürüyüşümüzde kimliğimizi oluşturan unsurlardır kültürümüz. Kültürel değerlerimiz olmazsa bizler biz olmaktan çıkarız” dedi.

Konuşmaların ardından 19 kursiyere başarı belgeleri Vali Celalettin Lekesiz, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Hatay Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından takdim edildi. Sergi Cumartesi gününe (bugün) dek gezilebilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here