Antakya Belediyesinden İbadethanelerde Temizlik

0
208

antakya protokol1Antakya Belediyesi, yaklaşan mübarek Ramazan ayı öncesinde anlamlı bir uygulamaya imza atmış ve kentte bulunan 169 cami ve mescitlerin bakımı ve temizliği için, Hatay İl Müftülüğü ile imza protokolü ve işbirliği anlaşması imzalamıştı.

Antakya Belediyesi ibadethanelere yönelik yaptığı anlamlı uygulamanın aynısını, Antakya’da bulunan kiliseler ve havra için de gerçekleştirdi.

Başkan Kimyeci beraberinde Belediye Meclis üyeleri ve Başkan Yardımcıları ile birlikte, Hıristiyan aleminin ibadethaneleri olan Ortodoks, Katolik, Protestan Kiliseleri ile Musevi Cemaati’nin ibadethanesi Havra’yı ayrı ayrı ziyaret ederek kiliselerin ve Havra’nın bakımı ve temizliği için vakıf ve cemaat liderleriyle protokol ve işbirliği anlaşması imzaladı.

antakya protokol2

Başkan Kimyeci ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden ve anlamlı hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ayrı ayrı dile getiren Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil, Ortodoks Kilisesi papazı Dimitri Doğum, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Protestan Kilisesi Pastörü Yakup Chang, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu ziyaretlerde verdikleri mesajlarda, Antakya’nın barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamına, üç semavi dinin temsilcilerinin kardeşliğine daha da anlam katan Antakya Belediyesi’nin bu güzel uygulamasından ötürü duydukları mutluluğu ifade ederek, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiler.

antakya protokol3

Gerçekleşen ziyaretlerde, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli ve Protestan Kilisesi Pastörü Yakup Chang kitap hediye etti. Başkan Kimyeci ayrıca Protestan Kilisesi konuk şeref defterini imzaladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here