Hassa’da, “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Tanıtımı” Yapıldı

0
75

hassa mesleki eğitimAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, illerde ise Vali eşlerinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen, Gönül Elçileri projesinin bir alt adımı olan “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı Hassa Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda tanıtıldı.

Tanıtım toplantısına, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in eşi Zehra Lekesiz, Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Garnizon ve İlçe Bölük Komutanı Yüzbaşı Gürkan Kabakçı, Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, kurum amirleri ve eşleri, Okul Müdürleri ve eşleri, sivil toplum örgüt temsilcileri ve mesleki eğitime devam eden öğrenciler katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Mesleki Açık Öğretim’in öneminden bahsederek, Lise mezunu olmak, meslek sahibi olmak, üniversiteye sınavsız giriş hakkı kazanmak, daha kolay iş imkanı sağlamak, girişimcilik ruhu ile farklı sektörlerde kadınların kendi iş yerlerini açma hakkını kazandırmak v.b gibi mesleki eğitimin avantajlarını sıraladı. Koruyucu ailenin başarısından da söz eden Aldatmaz, bu projede de Hassa halkından destek geleceğine inandığını ifade etti.

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ise yaptığı konuşmasında, hayat hikayesinden kesitler sunarak, mücadele dolu bir hayat sürdüğünü ve sonucunda başarıyı yakaladığını ifade ederek, okumanın yaşı olmadığını dile getirdi.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise proje hakkında bilgiler vererek; “Bu proje bildiğiniz üzere gönül elçileri projesinin bir alt şemsiyesi. İlimizde tam 15 bin’in üzerinde gönül elçisini buradaki vicdana amade kıldık. Ülkemiz çok genç bir nüfusa sahip bir ülke. Fakat şunun da farkında olmamız lazım. Bu gençliği biz doğru kanalize edemezsek, yeterince eğitim veremezsek bu potansiyel enerjiyi, bu statik enerjiyi kinetik enerjiye çeviremezsek bu gençlik bu enerji bize asayiş olayları, suç oranlarının yükselmesi olarak tekrar geri dönecek.

Bu konuda bunun altını tekrar çizmek istiyorum. İşgücü piyasasında işgücü talebinin isteklerine işgücü arzımızı hazır etmek zorundayız. Bu da ancak mesleki eğitimle olur. Ancak hayat herkese eşit fırsatları tanımıyor.  Bazıları eğitim hayatlarından erkenden ayrılmak mecburiyetlerinde kalıyor. Bazıları ise gençliğin vesilesiyle, çocukluğun etkisiyle eğitim öğretim hayatlarını erken nihayetlendirmek zorunda kalıyorlar. İşte tam burada ikinci bir fırsat olarak Mesleki Açık Öğretim Liseleri vatandaşlarımıza bu imkânı sağlıyoruz. İlçemizde de üç tane meslek lisemizde bu hizmeti veriyoruz. An itibariyle 17 erkek 51 bayan olmak üzere toplam 68 öğrenci, bu Mesleki Açık Öğretim Liselerine devam ediyor.

Hepimiz kamu hizmeti gayesi taşıyoruz. Ülkemizi geleceğin Büyük Türkiye Cumhuriyeti’ni hazırlamaya çalışıyoruz. Biz bayanlarımızı yanımıza alacağız. Hep beraber omuz omuza ülkemizi çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Buna olan inancım sonsuzdur” şeklinde konuştu.

Tanıtım programında ayrıca, Mesleki Eğitimle ilgili sunumlar gerçekleştirildi. İlçemizde Mesleki Eğitime devam eden öğrenciler tarafından konuşmalar yapıldı ve Hatay Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here