Genç Sporculardan Vefa Örneği!

0
222

filipin yardım1Hatay’dan Tayfunda Zarar Gören Filipinlere Büyük Destek

Filipinler’in orta bölgelerindeki Samar ve Leyte eyaletlerinde meydana gelen Haiyan Tayfununda zarar görenler için Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan destek kampanyasına Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de bir dizi etkinlikle katkı verdi.

Gençlik merkezlerince yürütülen çalışmalara spor branşlarından da üst düzeyde destek sağlandı. Tekvando, Atletizm gibi branşlarda il temsilcilerinin koordinasyonu ile sporcuların kendi aralarında topladıkları yardımlar Bakanlıkça açılan yardım hesaplarına yatırıldı.

filipin yardım2

En önemli ve en büyük etkinlik ise Satranç branşında yapıldı. Satranç İl Temsilciliğince yürütülen proje kapsamında tam 1800 genç Filipinlere destek amaçlı satranç oynadı. Hatay’ın bütün ilçelerinde destek amaçlı gerçekleşen organizasyon için sporcular federasyona yatırmaları gereken katılım ücretini Filipinlere destek hesabına yatırdılar. Satranç Federasyonu da hem malzeme desteği vererek hem de katılım paylarını almayarak büyük katkı sağladı.

Organizasyonda kurum personeli, satranç hakemleri ve diğer görevliler olmak üzere yaklaşık 200 kişide gönüllü olarak görev yaptı. Sponsorlar aracılığı ile sporculara çeşitli ödüller verildi.

İskenderun Anadolu Lisesinden Derece

5 Ocak tarihinde AVM’de yapılan satranç turnuvasında, İskenderun Anadolu Lisesi  satranç kulübü öğretmenlerinden Matematik Öğretmeni Fikret Özger ve Rehber Öğretmen Mahmut Kılınç rehberliğinde çalıştırılan öğrencilerden 10/D sınıfından Halil Güvenç, turnuva 2’cisi ile aynı puanı alarak 5’ci, Nurettin Şanlı 6’cı oldu.   Görme özürlü öğrenci İbrahim Yıldız ve Cüneyt Kocaoğlan da başarılı sonuçlar elde ettiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here