Hassa’da Bağbozumu Başladı

0
90

hassa bağbozumuHassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımıyla üzüm cenneti Hassa’da bağbozumu başladı. Gerçekleştirilen üzüm hasadına Kaymakam Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Reşat Duymaz, ilçenin önde gelen çiftçilerinden Ahmet Ak ve Mehmet Fatih Önsüren de katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in önderliğinde gerçekleştirilen Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planının Hassa ilçesinde de uygulandığını hatırlatarak; “Bu kapsamda ilçemizde ürün desenini gösteren haritalar dağıtılmıştır. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerinin tavsiyeleri ve verilen eğitimlerle çiftçilerimiz daha bilinçli hale gelmişlerdir. Çiftçilerimizin katılımıyla İlçemizde Meyve Üreticiler Birliği kurulmuştur.

İlçemiz Hassa, bağcılık alanında, gerek ilimizde gerekse bölgemizde önemli bir yere sahiptir. 2011-2014 yılları arasında 17150 adet bağ fidanı dağıtılmış ve ilçemizde 18 çiftçiye 250 dekar alanda yüksek telli sistem Red Globe, Trakya İlkeren, Horoz Karası (Antep karası) üzüm çeşitleri ile bağ tesis edilmiştir” dedi. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, bağbozumunun, tüm ilçe çiftçilerine hayırlı olması, ürünlerinin bereketli ve kazançlı olması dileğinde de bulundu.

Hassa’da 25 yıldır üzüm ve yaş sebze ticareti yapan Ahmet Ak ise yaptığı açıklamada, bahar yağışlarının yetersizliği ve Mart ayında gerçekleşen don zararından dolayı rekoltede yaklaşık %40-50 arası ürün kaybı yaşandığını söyledi. Ak, rekolte düştüğünden sofralık üzümün fiyatının 1,1 TL, sanayide meyve suyu sektöründe kullanılmak üzere hasat edilen üzümün kilogramınınsa 0,52 TL olduğunu sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here