“Gönül Elçileri” MKÜ’lü Öğrencilere Anlatıldı

0
44

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Gönül Elçileri” programı 12 Mart tarihinde Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferansa, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’ in eşi Zehra Lekesiz, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’ in eşi Fatma Güder, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz ile koruyucu aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çocukların öncelikle ailesinin yanında olması gerektiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, çocuklar için şartlar olumsuzlaştığında gönül elçisi ailelerin devreye girmeleri gerektiğinin altını çizdi. Bu duyarlılık ve özen gerektiren durumda üniversite öğrencilerinin de gönül elçiliğini hakkıyla yapacağına olan inancını dile getirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Öğretmeni Ayşen Dirlik, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak ve sosyal gereksinimlerini karşılayabilecek bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Konferansta söz alan koruyucu aileler ortak duygu ve düşüncelerini, çocuklar mutlu oldukça evlat hasretlerinin gittiği ve onlarla hayatı paylaşmanın sevincini, huzurunu, bereketini yaşadıklarını dile getirdiler. Aynı zamanda çocuklar mutlu oldukça kendilerinin daha fazla mutlu olduklarını ifade ettiler. Koruyucu ailelerden bazıları konuşmalarıyla salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Program Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları tarafından Koruyucu Aile ve Gönül Elçiliği şartlarının öğrencilere aktarılmasıyla sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here