Özgürlüğe ‘Duygusal’ Geçiş!

0
84

Terör örgütünün dün serbest bıraktığı 8 kamu görevlisi, yapılan sağlık kontrollerinin ardından aileleriyle buluştu. Buluşma anında duygusal anlar yaşandı.

Terör örgütü tarafından 2011 ve 2012 yıllarında kaçırılan kamu görevlileri ve askerler, 640 günü bulan ayrılığın ardından dün ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Habur Mülki İdare Amirliği binasında, sağlık kontrolünden geçirilen ve Türkiye’ye giriş işlemleri tamamlanan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç, uzman çavuş Kemal Ekinci, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran, aileleriyle bir araya geldi.

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, ablası Hatice Diktaş’la kucaklaşırken, astsubay Abdullah Söpçeler, babasıyla kucaklaştıktan sonra eşini telefonla aradı. Eşine, “Beni her zamanki gibi evimizde bekle, geleceğim” diyen Söpçeler, 4 buçuk yaşına gelen kızı Melis, uyuduğu için telefonla görüşemedi.

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu da; “Mutluyuz, huzurluyuz, rahatız. Her şey olması gerektiği gibi bir his var içimizde. İçimde hem doğruları yapmış olmanın memnuniyeti hem de bir eksiklik var. Aileme yaşattıklarımdan dolayı… Huzurluyuz, rahatız, ne yaptığımızı biliyoruz” diye konuştu.

Erler, Ramazan Başaran, Reşat Çeçan ve Hadi Gizli, anne ve babalarına sarılarak hasret giderirken, sevinçli aileler, terörün son bulmasına yönelik çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

Polis memuru Nadir Özgen de babasıyla sarılarak hasret giderirken, baba Özgen; “Allah devletimize zeval vermesin. Dimdik ayaktayız” dedi. Uzman çavuş Kadir Ekinci ise babası ve ağabeyine sarılarak hasret giderdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here