“Orantısız Güç Kullanan Hükümet Sınıfta Kalmıştır”

0
52

chp toplantıCHP İlçe Yönetimi Düzenlediği Basın Toplantısında Protestolarda Halkı Dikkatli Olmaya Davet Etti…

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile Cumartesi gününden beri aralıksız olarak İskenderun’da yaşanan protesto gösterilerini değerlendirdi. Provokasyonlara gelinmemesi konusunda sık-sık uyarılarda bulunan Başkan Uyar; “Bunun organizatörü biz değiliz, sadece destekçisiyiz!” dedi.

  Taksim Gezi parkında başlayan ve şuanda yurdun her tarafını saran protesto gösterilerinin İskenderun’da da Cumartesi gününden bu yana sürdüğünü söyleyen Başkan Uyar; “Bu protestolar; yıllardır azar-azar özgürlüklerinin elinden alındığını hisseden halkın göstermeye başladığı tepkiyi beceriksiz muhalefet söylemleriyle hiçe sayan sayın devlet büyüklerimizedir. Barış içinde yaşadığımız komşularımızla nerdeyse savaşacak noktaya gelen ve Reyhanlı’da Cilvegözü’nde çok vahim sonuçlara neden olan politikaların mimarı sayın liderleredir.

Açıkça Atatürk ve İnönü’yü ima eden ‘İki ayyaşın yaptığı yasa’ söylemine varacak kadar hassasiyetlerimizi hiçe Sayın Başbakan Erdoğan’adır. Bu kadar tepkiye rağmen hala doyurucu bir açıklama yapamayan ve diyalog arayışına gireceğine, halkı birbirine düşürmeye çalışan siyasi iktidara karşı yapılmıştır.

Başbakan Erdoğan siyasi yaşamının ilk yenilgisini Gezi Parkı kitlesi karşısında tatmıştır. Saldırgan söylemlerinin temelinde de bu yenilgi yatmaktadır. Bir sistem, ancak vatandaşların gösteri ve yürüyüş haklarını koruyorsa demokrasidir. Orantısız güç kullanan hükümet sınıfta kalmıştır. Bu eylemler ülkemizde demokrasinin tamamen yok edildiğini ve AKP diktatörlüğünün kurulduğunu da açığa çıkarmıştır” dedi.

Provokatif Hareketlere Uymayın!

Sorunların sadece diyalog ile çözülebileceğinin altını çizen İlçe Başkanı Uyar; “Burada iktidarı ve Başbakan Erdoğan’ı yaşanmakta olan vahim olayları sadece ve sadece diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözmeye çağırıyoruz. Eylemci vatandaşlarımızı da buradan aklıselim davranmaya davet ediyoruz. Hiçbir provokatöre, hiçbir provokatif harekete uymamalarını istiyoruz. Hak arama ve özgürlüklerin demokratik sınırlarını zorlamadan, taleplerini ve gösterilerini yapmalarını istiyoruz” dedi. Başkan Uyar, Hatay barosu tarafından protestolarda mağdur olan vatandaşlar için de eylem masası oluşturulduğunu, (0.533) 959 24 30 nolu telefondan da eylem masasına ulaşabileceklerini kaydetti.

Biz Bu Bahara Dahil Değiliz!

Toplantıya katılan Belediye Başkanı Yusuf Civelek de bir konuşma yaparak; “Bu protestoları ne bir siyasi parti ne bir sivil toplum örgütü başlatmadı. Bu kendiliğinden başlayan toplumsal protestodur. Ama şu unutulmasın ki dış basının söylediği gibi ‘Arap Baharı Türkiye’ye de bulaştı.’ Oysaki biz bu bahara dâhil değiliz!

Ülkemizde yaşanan birliğin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Eyleme katılanlar provokasyonlardan uzak dursun! Herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum. Ailelerde gençlere sahip çıkıp, provokasyonlara gelmemeleri konusunda da uyarmalarını istiyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here