Gelişi Güzel Döşenen Kaldırım Sil Baştan!

0
86

kaldırım düzenleme1Türk Mühendisi Harikası!

Kanatlı (Doktorlar) caddesi esnafına canlılık katacağı düşüncesi ile yolun tek şeride dönüştürülme çalışması devam ederken, görme engelliler için özel olarak ve gelişi güzel döşenen kabartmalı kaldırım taşları, kırılıp yeninden döşeniyor.

İskenderun Belediyesi tarafından vatandaşların talebi üzerine yolu tek şeride düşürme çalışması başlatan İskenderun Belediyesi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. İşin ehli insanların çalışanların başlarında bulunmasına karşın, görme engelliler için özel olarak döşenen kabartmalı kaldırım taşları, kaldırım üzerinde bulunan elektrik trafosu dikkate alınmayarak döşendiği için yaklaşık 200 metrelik mesafeye döşenen kabartmalı kaldırım taşları, kırılarak yeninden döşeniyor.

Elektrik trafosunu dikkate almadıkları için döşenen kabartmalı kaldırım taşları tam elektrik trafosunun üzerinden geçmesine karşın o bölümdeki çalışmalar sürdürülüp tamamlandı. Daha sonrada elektrik trafosunu yerinden kaldıramadıkları için de, kaldırım taşları kırılıp yeniden döşenmeye başlandı. Bu duruma tepki gösteren esnaf; “Maalesef milli servetimiz böyle hibe oluyor!” dediler. Esnaflardan Sevil Kiremitçi ise; “Şuan bu çalışmalar bizi olumsuz yönde etkilemektedir. Elbette ki bitince esnaf olarak daha rahata kavuşacağız. O nedenle çalışmaların biran önce bitmesini beklerken, maalesef Türkiye’de örnekleri olan bir durum ile karşı karşıya kalındı. Daha önceden düşünülmeden bir iş yapılır ise olacağı budur” diye tepkisini dile getirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here