Başkan Dingil; “İnsan Şehrin, Şehir de İnsanın Aynasıdır”

0
399

bld-fon semineri1İskenderun Belediyesi’nce ‘Ulusal Ve Uluslar Arası Fonlar’ Adlı Seminer Düzenlendi

İskenderun Belediyesi tarafından organize edilen ulusal ve uluslar arası fonlarla ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

İskenderun Belediyesi Karayılan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen seminere ev sahipliği yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in himayelerinde ulusal ve uluslar arası fonların belediyelere katkısı, hibe programları için bilgilendirmede bulunulacağını ifade etti. Başkan Seyfi Dingil; “İnsan şehrin şehir de insanın aynasıdır derler. Hacı Bayram Veli hazretlerinin ifade ettiği gibi insan bir şehri inşa ederken aslında taşın toprağın karışımını değil, kendisini inşa ettiğini bilmelidir” dedi.

Başkan Seyfi Dingil’in ardından, seminerin ilk konuşmasını yapan Dünya Bankası Finansal Sektör Uzmanı Alper Oğuz, Dünya Bankası finansman kredi çeşitleriyle ilgili bilgiler verdi.

bld-fon semineri2

Kredi koşullarına değinen Dünya Bankası Finansal Sektör Uzmanı Alper Oğuz; “Kobi tanımı Türkiye’nin 250 çalışandan fazla olmayacak 40 milyon lira cirodan veya aktif değerinden fazla olmayacak. Daha az olan şirketleri kobi olarak tanımlıyoruz” diye konuştu.

Dünya Bankası Operasyonlar Sorumlusu Mustafa Uğur Alver de, seminerde, Dünya Bankasının kredileri nasıl sağlanabiliyor ve koşulları nelerdir konusuna değindi. İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ender Aykut Yılmaz ise, Avrupa yatırım bankası kredileri konusunda bilgiler aktardı.

İller Bankası Daire Başkanı Birol Kayranlı, dış kredi kullanımına yönelik iller bankası yapılanması, dış kredinin temini ve ilgili kuruluşlar, iller bankasınca yönetilen dış krediler, dış kredi kullanımı ve uygulama süreci konularına değindi. Kredi sektörlerinde öncelikle çevre, altyapı yatırımları, katı atık, içmesuyu, kanalizasyon olduğunu kaydeden Kayranlı, belediyelerden gelen talepler doğrultusunda enerjinin verimli kullanılması, yenilenebilir enerji, kent içi ulaşım, hafif raylı sistem gibi yeni taleplere de artık uluslararası dış kredi kullandırma imkanı olacağını vurguladı.

bld-fon semineri3

Hibe programlarıyla ilgili bilgilendiren Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ogün Bahadır, değerlendirmelerin merkezi finans ve ihale birimi tarafından yapıldığını, bunun sonucunda başarılı olanlara finansman desteği sağlandığını ifade etti.

Başbakanlık Tanıtma Fonu İdari Personel Sorumlusu Zafer Tekin, Tanıtma Fonunun, ülkemizin Türk kültürünü ulusal ve uluslar arası boyutta tanıtılması için hazırlanan projelere maddi destek sağlanması amacıyla 1985 yılında kurulduğunu anımsatarak; “Herkes proje hazırlayabilir ama en önemlisi uluslar arası boyutta olması ve ülke tanıtımına katkı yapmak ana şart” dedi.

bld-fon semineri4

Kalkınma Ajansı Destekleriyle ilgili bilgiler veren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Genel Sekreteri Onur Yıldız; “Asıl amacımız bölgemizi geleceğe hazırlamak. Bu hazırlık belli planlar çerçevesinde yapılmakta” diye konuştu.

Kırsal Kalkınma ve Turizm Destekleriyle ilgili slayt sunumuyla bilgiler veren TKDK Hatay İl Koordinatörü Savaş Özgürsoy, İskenderun’da çok kapasiteli miktarda denizden üretim yapıldığını, ancak bunun daha çok dökme şeklinde satıldığına dikkat çekerek; “İşleme tesisimiz bu manada yok. Bir tane sözleşme imzaladığımız firma oldu. İnşallah hayata geçerse belki ilk olacak. Devamı gelmesi için, bu yöne kanalize etmek adına sizden destek isteyeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here