Futbol Gerçekten Spor mudur? (5)

0
58

Değerli okurlarım, sizlerle tanıştığım günden beri hem köşemde ve hem de ekranlarda sporun tüm dallarıyla birlikte, özellikle futbolu anlatmaya çalıştım ve hala da devam etmekteydim. Karşılaştığımız yerlerde ya da mekânlarda, futbolun bir şiir, roman, edebiyat ve fizik kurallarını alt üst eden muhteşem bir hadise olduğunu kelimeleri açıklayarak sunmaya özen gösterdim.

Şayet, futboldan yaka silkenler varsa, onu umacı gibi görenler bulunuyorsa ortada bir yanlış var. Var ama o yanlış futbolda değil, bizlerde, yani insanlarda. Futbol çok can almıştır ve hatta temaşa zevki en üst düzeyde olan bu önemli sporu bizlere miras olarak bırakanları da yer ile yeksen etmiştir. Şimdi bizler, yani futbolu sevenler o muhteremlerin ruhlarını taciz etmekle meşgulüz. Futbol amatörken böyle değildi. İşin içine para girince kardeşler birbirine düşman oluyor. Bunun da bir haddi hududu olmalı.

Ben gazeteci yazarım… Yarım asır öncede, şimdide mesleğime söz söyletmedim, toz kondurmadım. Oysa bu meslek dışarıdan bakıldığında bir cazibe merkezidir. Yani öyle algılanır. Sokaktaki insan saygı duyar. Bu güzel yaklaşımlar büyük şehirlerde daha gerçekçidir ve daha inandırıcıdır. Şehrimizde hangi noktadayız, bu konuda fazla bir şey söyleyemem ama benim hiç şikâyetim yok…

Gazetecilik; meslek ilkelerine sadık kalındığı sürece gerçekten en itibarlı, en kaliteli ve imrenilecek bir meslektir. Hele yaşamın kültürüyle ve sporla uğraşıyorsunuz bu meslek daha da zevklidir. Ancak, bir şeyi unutuyorlar, düşünemiyorlar, akıllarına bile gelmiyor. Bütün mesele; “İnsan Oldum” Diyebilmekte! Bizi insanlıktan çıkaran, zaaflarımızdan arınabilmek, aklımızı egolarımızın önüne geçirebilmek, büyüklük esaretinden kurtulabilmek… Kendimize reva görmediğimizi, başkalarına da reva görmemek, haklıyım deyip, hak ararken, başkalarının hakkını gasp etmemek, hayallerimizin doruklarından aheste-aheste inebilmek! Bunlardan daha önemlisi nedir biliyor musunuz? Kendimizle, hatalarımızla yüzleşebilmek…!

Efendim, bu saydıklarım peynir ekmek kolay olsaydı hiç bu hallere düşer miydik ve futbolumuzda yerlerde sürünür müydü? Futbolumuza yön verenlere sorsanız, inanın mantıklı bir yanıt veremezler ve kendilerinin de inanmayacağı yalan yanlış şeyler söylerler. Sistemsizliğin ve çarpık yöneticilerin menfaat uğruna sistemsiz bir ülkeyiz. Yapılan her şey insanlar için ama insan kalitesi o kadar düştü ki, biliyorsunuz cumhurbaşkanını halk seçti. İnşallah insanlar değer kazanır.

Gerçeklere sırtımızı dönerek, biriken çöpleri halının altına süpürerek, sorumluluktan kaçarak, milleri düşman ederek, ötekileştirerek, komşularımızı düşman kazanarak, en pahalı benzini kullanarak, atalarımıza hakaret ederek, fütursuzca konuşarak, şunlar sizden bunlar bizden diyerek; sporumuzu, futbolumuzu yoğun bakıma aldırdık. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı umarım her şeyi düzeltir. Suçluların cezasını millet verir, ben buna yürekten inanıyorum.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here