Eryılmaz, Irak-Türkiye Bağdat Büyükelçiliğine Yönelik Tehdidi Meclise Taşıdı

0
63

refik eryılmaz11Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Irak’ın Evlatları Koalisyonu silahlı örgütünün Irak-Türkiye Bağdat Büyükelçiliğine yönelik tehdidini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Milletvekili Eryılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde; silahlı örgütün, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliklerinin 5 gün içinde Bağdat’tan çıkarılmasını talep ettiği yönünde iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Eryılmaz’ın önergesinde şu ifadelere yer verildi;

“Uluslararası basın kaynaklarına yansıyan iddialara göre kendilerini Irak’ın Evlatları Koalisyonu olarak nitelendiren silahlı örgüt, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliklerini 5 gün içinde Bağdat’tan çıkarmasını talep etmiştir.

Bu ülkeleri, silahlı gruplara ve IŞİD’e destek vermekle suçlayan Irak’ın Evlatları Koalisyonu örgütü, tanınan süre içerisinde elçiliklerin çıkmaması halinde binalarının basılarak tüm diplomatlarının öldürüleceği yönünde tehditlerde bulunmuştur. Basın kaynaklarına yansıyan bu iddialar ülkemizin bölgesel güvenliğini tehdit eder bir nitelik taşımaktadır.

Bu çerçevede; 1.Uluslararası basın kaynaklarına yansıyan, kendilerini Irak’ın Evlatları Koalisyonu olarak nitelendiren silahlı örgütün, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’den ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliklerini 5 gün içinde Bağdat’tan çıkarmasını talep ettiği yönünde iddialar doğru mudur? 2.Bahse konu tehditle ilgili olarak Irak Hükümeti ile bir temasa geçilmiş midir? 3.Irak Hükümetinin konuya ilişkin olarak aldığı önlemler nelerdir? 4.Musul’da yaşanan vahim konsolosluk baskını olayının benzeri bir olayı Bağdat’ta yaşamama adına Dışişleri Bakanlığı olarak nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here