Dudu; “Tır’ların Gönderilmesine Kim Onay Verdi?”

0
84

mevlüt dudu (8)CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu, Adana  ve Hatay’da MİT’e ait El Kaide’ye götürülmek üzere ağır silahların olduğu iddia edilen TIR’larla ilgili olarak şimdiye kadar varsa yapılmış olan çalışmaların açıklanmasını istedi.

Tırların aranmaması ve hatta durdurulmaması emirlerinin kimler tarafından verildiğinin merak konusu olduğunu kaydeden Vekil Dudu, meclise sunduğu önergesinin İçişleri  Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi. CHP’li Vekil Dudu, önergesinde şu soruları sordu;

“1.Adana  ve Hatay’da MİT’e ait El Kaide’ye götürülmek üzere ağır silahların olduğu iddia edilen TIR’larla ilgili olarak şimdiye kadar yapılmış olan çalışmalar nelerdir? 2.O dönemde henüz MİT’in dokunulmazlığı ile ilgili  değişiklikler mevcut değilken, TIR’ların herhangi bir şekilde aranmaması ve hatta durdurulmaması emirlerini kim yada kimler vermiştir? 3.Dönemin Adana Valisi tarafından savcıya; ‘Bu araçların MİT’e ait olduğu, yüklerin MİT tarafından taşındığı, bu konuda İçişleri Bakanı ve Başbakan’ın bilgisi olduğu, Başbakan’ın kendisine, ‘bu araçlar MİT’e ait biz görevlendirdik. Bu konuda yasa çıkaracağız. Hiçbir işlem yapılmadan araçlar bırakılsın’ dediği doğru mudur? 4.Bu emirlerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiği doğru mudur? 5.Eğer  böyle bir emir verildiyse, bunun sebepleri nelerdir? 6.Bu emir, Başbakan’ın kendi inisiyatifi ile mi verilmiştir?  Yoksa hükümet adına Bakanlar Kurulu kararı ile mi verilmiştir? 7.Bu konuyla ilgili görevlendirilmiş olan savcıya konuyla ilgili baskı yapıldığı ya da bazı konularda zorlandığı doğru mudur? Eğer zorlama ve baskı varsa bunun için neler yapılmıştır? 8.Konuyla ilgili görevli savcıya MİT görevlisi olduklarını iddia eden kişiler neden kimlik göstermemiştir? 9.Cumhuriyet savcılarımızın herhangi bir şekilde bilgi dahi alamadığı bu kadar kritik bir olayda, gizlenip saklanan konuların ülkemizin iç ve dış güvenliği açısından tehlike oluşturabileceği ortadayken, bu konunun sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir? Bunun hesabını verecek olan kişi ve kişiler kimlerdir? 10.Bu konuyla ilgili, adaletin yerini bulması ve  halkımızın bilgilendirilmesi amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz? 11.Son günlerde IŞİD tarafından bir çok kişinin katledildiği haberlerini sık sık izliyoruz, IŞİD bu katliamları MİT tarafından gizli yollarla taşınmış olan bu silah ve mühimmatlarla mı yapmıştır? 12.MİT tarafından muhaliflere (sonuçta bunlar IŞİD’ın eline geçmiştir) ulaştırılan silah ve mühimmatlar şimdi kimin elindedir ve kimlere karşı kullanılmaktadır? 13.Bu konuyla ilgili olarak  Bakanlığınız ve Başbakanın vermiş olduğu talimatlar mevcut mudur?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here