“Engelleri Sevgiyle Aşalım, Hayatı Beraber Paylaşalım”

0
17

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde, 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” kapsamında kahvaltı programı düzenlendi.

Millet Parkı’nda düzenlenen programa, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve İskenderun Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ile engelli vatandaşlar ve aileleri katılım gösterdi.

“Belediye olarak her daim kıymetli özel kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, engelleri sevgiyle aşmanın, hayatı beraber paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

Başkan Tosyalı; “Engelleri sevgiyle aşalım, hayatı beraber paylaşalım. Tüm özel kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız. Bu çerçevede ücretsiz akülü tekerlekli sandalye dağıtımları, engelsiz atölyemizde özel kardeşlerimize yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli kardeşlerimizle ilgili toplumsal farkındalığın arttırılmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam geçirmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.

Duyarlılık ve Bilinçle Ele Alınması Gereken Bir Konu

Engelli bireylerin sorunlarının sadece kendilerini ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Kaymakam Murat Sefa Demiryürek de; “Engellilik, bir arada yaşama kültürünün gelişmesi, böylece toplumun her bireyinin sorunsuz yaşaması bakımından duyarlılık ve bilinçle ele alınması gereken bir konudur. Toplumsal hayatın içinde kimseye muhtaç olmadan yaşamı sürdürebilmek temel bir insan hakkı olarak görülmeli; bu bağlamda, engellilerimizin karşılaştığı zorlukları ortadan kaldırmak, yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak millet ve devlet olarak hepimizin en temel görevi olmalıdır. Engellilerimizin üreten, kendine yeterli, bağımsız bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sunan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Abdulkadir Özel de, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine değinerek; “Azim ve kararlılıkla başarıdan başarıya koşan engelli kardeşlerimizin her daim yanındayız” dedi.

toplumun Bütününü Yakından İlgilendiren Önemli Bir Husustur

Vali Mustafa Masatlı ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylerin hayatına dikkat çekerek toplumsal bir farkındalık oluşturduğuna dikkat çekerek; “Engelli olmak, aşılması gereken bireysel bir durumdan öte toplumun bütününü yakından ilgilendiren önemli bir husustur. Hiçbir engelin bir seçim olmadığı ve her sağlıklı insanın da aynı zamanda birer engelli adayı olduğu unutulmamalıdır.  Bunun içindir ki engellilik; sosyal, psikolojik, ekonomik ve insanî yönleriyle her birimizi yakından ilgilendirir. Hayatı özümsemiş, varoluşun sırrını kavramış ve ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyerek hikmeti damıtmış bir medeniyetin mensuplarıyız. Millî ve manevî değerlerimizin istikametinde, tüm çalışmalarımızın merkezinde her zaman için önce insan olmuştur” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here