‘Empati Parkuru’ ile Farkındalık Oluşturuldu

0
23

Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Gençlik Merkezi ve Engelliyim Engel Tanımam Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Empati Parkuru’ düzenlendi.

Havuzlu Çarşı’da düzenlenen etkinlikte, engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekildi. Engelli vatandaşların yolda yürürken karşılaştıkları engeller, karşıdan karşıya geçerken sürücülerin göstermeleri gereken hassasiyete vurgu yapılırken, farkındalık oluşturuldu.

Etkinliğe İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Yılmaz Balaman, Engelliyim Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen ve engelli vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte söz alan Kaymakam Murat Sefa Demiryürek; “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün arkasında İskenderun’da trafiğin yoğun olduğu caddelerde, bir farkındalık oluşturmak için değerli kardeşlerimizle beraber, onların yaşadığı zorlukları daha iyi anlayabilmek için, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürümüzün koordinesinde sizlerin de şahit olduğu bir etkinlik yaptık. Bu günde tekrar ifade etmek istiyoruz, engelliler gününde engelleri sevgiyle aşalım. Aslında hepimizin potansiyel engelli adayı olduğumun bilince de olarak çalışmalarımızı sürdürmemiz gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum. Değerli kardeşlerimizle her zaman, her yerde bulunacağımızı da söylenmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Fatih Tosyalı da etkinlikte söz alarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutlayarak; “Belediye olarak her daim kıymetli özel kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here