İskenderun OSB Otoyol-Devlet Yolu Bağlantı Kavşağı Törenle Açıldı

0
33

İskenderun OSB Otoyol -Devlet Yolu Bağlantı Kavşağı’nın açılış töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Bakan Uraloğlu’nun yanı sıra, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Milletvekilleri, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, il ve ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Masatlı, yüzyılın afetinde büyük yaralar alan ilimizin ihya ve inşasında  yaralarımızın süratle sarılmakta olduğunu ve güzel bir geleceğe  inancımızın her daim var olduğunu dile getirerek; “Medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim şehrimiz, coğrafi konumu, kültürel dokusu, verimli toprakları ve iklimi bakımından oldukça önemlidir. Bunun yanında sayılı büyük ticaret yollarının da geçiş güzergahında olması ilimizi cazibe merkezi haline getirmiştir. Bu bakımdan tarih boyunca göç almış ve Anadolu’nun  Ortadoğu’ya açılan önemli kapısı olmuştur. Ayrıca Mezopotamya’dan Akdeniz’e çıkmak için kullanılabilecek en uygun limanlar yine bu bölgededir. Tüm bunlar dikkate alındığında şehrin ulaşım ihtiyaçlarının karşılanması, sistemli ve sürdürülebilir gelişimi için hayata geçirilen yeni karayolu yatırımları önem arz etmektedir. Devletimiz, bu anlayışla gerekli çalışmaları yaparak şehrimize desteğini kesintisiz devam ettirmektedir” diye konuştu.

Vali Masatlı, özellikle ağır tonajlı ve sanayi amaçlı trafiğin İskenderun Organize Sanayi Bölgesine ve İSDEMİR’e  giriş ve çıkışlarının sağlıklı bir şekilde sağlanması amaçlanan bu kavşak düzenlemesi ile  yılda akaryakıttan 491 milyon TL tasarruf edileceğini, ayrıca karbon salınımının yılda 27.930 ton azaltılacağının öngörüldüğünü ve kullanıma girecek bu yolun mevcut yoldan da 10 km daha  kısa olacağını da sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, bakanlık olarak, ülkemizin ulaşım altyapısını modernize etmek ve vatandaşlarımıza daha konforlu bir yaşam sunmak hedefiyle önemli adımlar attıklarını belirterek; “Medeniyetler kenti, liman kenti, ticaret kenti, İskenderun’da, İskenderun OSB Kavşağı ve bağlantı yolu açılış töreni vesilesiyle sizlerle bir aradayız. Hepimizi yasa boğan asrın felaketi üzerinden yaklaşık 10 ay geçti. Hükümet olarak depremin ilk gününden itibaren buradaydık ve her geçen gün daha da güçlenerek çalışmalarımızı titizlikle sürdürdük. Şu anda da Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin önceliği 6 Şubat Depremlerinin etkilerini tamamen ortadan kaldırmak. Buraya gelmeden önce Hatay Havalimanımızdaki yenileme ve İskenderun Sahilindeki tahkimat çalışmalarımızı yerinde inceledik. İlimizin yönetici ve siyasetçilerimizle gerekli değerlendirmeyi yaptık. Şimdi de İskenderun OSB Kavşağı ve Bağlantı Yolu’nun açılışını gerçekleştirerek bu önemli güzergahta yüksek standartlı bir ulaşım tesis etmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

2002 yılından bu yana Hatay’ın ulaşım ve iletişim altyapısı için devletimizin, 26 milyar 200 milyon TL’lik yatırım yaptığına da vurgu yapan Bakan Uraloğlu, Türkiye Yüzyılı’na yakışan eserlerle, Türkiye’nin geleceğini inşa ettiklerini dile getirerek; “Türkiye’mizi; ulaşımda, haberleşmede, bilişimde, dünyayla rekabet eden bir güç haline getirdik. Kimsenin şüphesi olmasın ki her zerresinde ecdadımızın izi olan bu kutlu şehrin tüm tarihi eser ve varlıklarını yeniden aslına uygun bir şeklide inşa ederek, Geçmişten geleceğe uzanan çok daha güçlü ve gelişmiş bir Hatay kuracağız. Aziz milletimiz bize her zaman güvendi ve milletimizin bize güveni, en büyük gücümüzdür. Biz de bu güvenden aldığımız güçle milletimize umut olmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak İskenderun OSB Otoyol -Devlet Yolu Bağlantı Kavşağı hizmete açıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here