“Diyarbakır’da Anaların “Evladımı İstiyorum” İsyanını Destekliyoruz!”

0
110

kardeşlik platformu2İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan; “Diyarbakır’da Anaların “Evladımı İstiyorum” İsyanını Destekliyoruz!”

Diyarbakır’da terör örgütüne yükselen tepkiler ile ilgili bir bildiri yayınlayan İskenderun Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu Başkanı Bayram Özarslan, ‘Evladımı isterim’ diyerek yükselen yürekli isyanı desteklediklerini belirtti.

Diyarbakır’da anaların, ‘Evladımı isterim’ diyerek çocuklarının terör örgütü tarafından kaçırılmasına karşı hem de silahlı terör örgütünün bulunduğu alanlardan seslerini yüreklice yükselttiklerini ifade eden Başkan Özarslan; “Bizler yıllardır terör örgütlerinin hain saldırılarıyla çocuklarımızı şehit olarak kurban verdik. Bundan sonra terör örgütlerine yeni kurbanlar vermek istemediğimizden bu yürekli isyanı destekliyoruz. Amerika Büyük Ortadoğu Projesi ile bölgemize şekil vermeye devam ediyor. Bu projenin uygulanmasında başta AKP olmak üzere PKK, ÖSO, El Kaide, El Nursa, PYD gibi terör örgütlerini kullanmaktadır. Suriye’de sürdürülen iç savaşta bu vahşi terör örgütleri kullanılmakta ve sınırlarımızdan geçerek Suriye halkına saldırmaktadır. Suriyeli çocukların boğazlarını kesiyor, kadınların ırzına geçiyor ve milli servetlerini talan ediyorlar. Bu vahşilere özgürlük savaşçısı diyenleri bir kez daha uyarıyoruz, bunlar özgürlük değil, tüm insanlığın düşmanıdırlar” dedi.

Anaların sesinin barış getireceğine inandıklarını kaydeden Özarslan; “Haziran direnişlerinde panzere, copa ve gazlara karşı en önde direnen kadınlar bu gün Türk ve Kürt halkının birlikteliğini ve Türkiye-Suriye sınırındaki terör örgütlerine karşı yine yiğitçe mücadelededir. Bugün Diyarbakır sokaklarından yükselen Anaların sesi, iki halkın kaderini yeniden birleştirecek eylemlere imza atmaktadır. T.C. Yurttaşları ‘terör örgütlerine çocuklarımızı vermeyiz” çığlıklarına sessiz kalmayacaktır. Bölgede PKK, BDP ve HDP bu yiğit Anaların eylemlerini bastırmaya çalışmakta ve direnen anaları tehdit etmektedir. Anaların eylemlerinden korkan bu zatlar provokasyon diyerek halkımızı kandırıyorlar. Güya bu eylemleri MİT düzenliyormuş! Diyenlere soruyoruz, PKK Lideri, bizzat MİT başkanı Hakan Fidan’ın koruması altında değil mi? Öcalan ve PKK’nın hükümet ile ortaklığının mimarlığını yapmıyor mu?

Yürekli anaların yürüttüğü bu savaş değil barış eylemidir. Türk ve Kürt halkının birlikte ortak mücadele büyütmesi için bir şanstır. Tüm demokratik kitle örgütlerini, siyasi partilerimizi ve de halkımızı anaların bu başarısı için destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here