Şiir ve Müziğin ‘Üsküdar’ Keyfi!

0
189

şiir dinletisi1İskenderun’da bir araya gelerek grup oluşturan “Kent Gönüllüleri” Edebiyat ve Sanat Günleri düzenlemeye başladı. Grubun ilk Edebiyat, Kültür ve Sanat Günü, geçtiğimiz hafta sonu kentteki Üsküdar Cafe’de gitar dinletisi ve şiirlerin okunmasıyla yapıldı.

Gecede Gizem ve Ahmet, kendi yazdıkları şiir ve öyküleri okuyarak, katılımcılarla paylaştı, Vasil Koçkazı da gitarı ve söylediği şarkılarla geceye ayrı bir renk kattı.

şiir dinletisi2

Etkinliğin açılış konuşmasını Kent Gönüllüleri adına Süleyman Gündüz yaptı. Hedeflerinin bu kentin üzerine bir süredir yerleşmiş olan ölü toprağını süpürmek olduğunu kaydeden Süleyman Gündüz ; “Biz; kendi hayatını sorgularken, ait olduğu kenti ve o kentin toplumsal-kültürel yaşamını da sorgulayan bir kaç kişilik grup olarak çıktık yola. Derdimiz; asırlardır var olan bu kentin üzerine bir süredir yerleşmiş olan bu ölü toprağının süpürülmesi, kendi değerlerinin yeniden farkına varması, tıpkı kendi geçmişindeki gibi yeniden yaşayan bir kent haline gelmesi ve bununla da yetinmeyip daha aydınlık bir duruşa sahip olmasıdır.

şiir dinletisi3

Bu uğurda bizim yapabileceğimiz sadece bir ışık yakmak olabilirdi. Bunu da ancak sanatın ilerici, aydınlanmacı gücü ve hayalleri, duygu ve düşünceleri gün ışığına çıkaran estetik becerilerinin katkısıyla yapabileceğimiz umuduna bağlandık. Bu gece gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Kültür, Sanat ve Edebiyat Gecesi” başlıklı etkinliğimiz yukarıda anlatılan amaç doğrultusunda hazırlanan ilk etkinliğimizdir. Henüz çok yeni olan grubumuz, şimdilik ‘Bir Grup Kent Gönüllüsü’ diye anılabilir” diye konuştu.

şiir dinletisi4

Kitapların harika dünyasının paylaşıldığı bir animasyon gösterisi ile başlayan, tanınmış şair ve yazarların resimlerinin duvarlarda masalarda bulunduğu bir ortamda gerçekleştirilen şiir dinletisinde Gizem ve Ahmet yazdıkları şiirleri dinleyenlerle paylaştılar. Geceye, Vasil Koçkazı’nın gitarı ile söylediği şarkılar da damga vurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here