Cumhuriyet İçin Halk Yürüyüşüne Davet!

0
70

“Gün Atatürk’te Birleşme, Ayağa Kalkma Günüdür”

Savaş Karşıtı Kardeşlik Platformu, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, Boyacılar Parkında bir basın açıklaması yaptı.

Platform adına konuşan İSÇEİD Başkanı Bayram Özarslan, tam bağımsız, devrimci, halkçı, laik bir Türkiye’yi yeniden yaratmak, bölücü anayasa ile Suriye’ye askeri müdahaleye hayır demek için düzenleyecekleri 29 Ekim Cumhuriyet için Halk Yürüyüşüne tüm İskenderun halkını davet etti.

Cumhuriyet bayramını daha coşkuyla kutlamak için çalıştıklarını ifade eden Özarslan; “Gün Atatürk’te birleşme, ayağa kalkma günüdür. Haydi, hep beraber Atatürk’ümüz gibi yapalım ve en büyük milli bayramımız olan bu yıl ki Cumhuriyet Bayramını daha büyük bir coşkuyla kutlayalım. Yurttaşlar, Türkiye’miz emperyalist bir tehdit altındadır. ABD ve yerli hain işbirlikçilerinin Suriye ile çıkarmak istedikleri savaşa alet olma çok vahim sonuçlar doğuracaktır.

Bu nedenle, Türkiye Suriye kardeştir diyenleri, vahşet ve yıkım olan savaşa haır diyenleri, Suriye sınırımızdaki terör kampları kapatılsın, teröristler sınır dışı edilsin diyenleri, yeni sözde anayasa ve büyükşehir projesiyle Türkiye ile İskenderun’u bölmeye karşı çıkanları, Atatürk’ün kurduğu, benim en büyük eserim dediği Cumhuriyet için hep birlikte coşku ve marşlarla yürümeye çağırıyoruz” dedi.

Özarslan, 29 Ekim pazartesi günü saat 17.00’de Havuzlu Çarşıda toplanacaklarını, buradan hareketle şehit Pamir ve ulu cami cadde güzergâhında yürüyüp Atatürk anıtında basın açıklaması yapacaklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here