“Arkadaşlarımızın Serbest Bırakılmasını İstiyoruz”

0
62

KESK’e Bağlı Sendika Üyeleri, Cezaevindeki Arkadaşlarına Tebrik Kartı Gönderdi…

İskenderun’da KESK’e bağlı sendika üyeleri, kesin suçları bulunmamasına karşın cezaevinde bulunan 69 arkadaşlarına dayanışma örneği sergileyerek, onların yanında olduklarını göstermek adına tebrik kartı gönderdiler.

PTT binası önünde toplanarak, ceza evlerinde bulunan 69 arkadaşlarına tebrik kartı gönderen sendikalar adına bilgi veren Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk, Ak Partinin birkaç yıldan bu yana kendisine muhalefet eden kesimlerin üzerine baskılar yaptığını söyledi. Başkan Selçuk, “Emek güçlerinin en önemli dinamiği ve savunucusu olan Eğitim Sen’e 2009 yılından bu yana hükümet tarafından baskılar devam ediyor. 12 Eylül’den bu yana cezaevleri baskı aracı haline getirilmiştir.

Bugün cezaevlerinde 100’lerce tutuklu cezaevlerinde açlık grevi yapmaktalar. 40. günlerini de aştılar. Ölüm riski ile karşı karşıyalar. Cezaevlerinden cenaze istemiyoruz. Bakanlığın gerekli değişiklikler, yeni düzenlemeler yapmasını istiyoruz. Boş iddianameler ile tutuklukları devam eden arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Bilgilendirmenin ardından, sendika üyeleri, çok sayıdaki kartları ceza evinde tutuklu bulunan 69 arkadaşlarına onların yanlarında olduklarını ve yalnız olmadıklarını göstermek adına gönderdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here