Çocuk Koruma Kanununun Uygulanması Takip Altına Alınacak

0
47

ilçe koordinasyon kurulu1Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Kaymakam Özyiğit Başkanlığında Toplandı

5395 Sayılı ‘Çocuk Koruma Kanunu’ kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesi amacıyla kurulan Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulunun toplantısı İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit başkanlığında ilgili kurumların temsilcileri ile Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yılmaz Balaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güven, Toplum Sağlığı Merkezi Yöneticisi Dr. Volkan Yeter, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu, Denetim Serbestlik Şube Müdürü Feridun Kaymak, Çocuk Büro Amiri Komiser Yardımcısı Vedat Tiryaki ve Çocuk Psikologu Münevver Uyar katıldı.

Kaymakam Özyiğit, 5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” ile “Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi”nin amir hükümleri gereğince; Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin yerine getirilmesinde kurumlar arası bağlantı, uyum, düzen ve eşgüdümün sağlanması amacı ile Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulunun oluşturulduğunu belirtti.

Özyiğit, bu kurul tarafından korunma ihtiyacı olan veya suça sürüklenen çocukların korunması, haklarının ve esenliklerinin güvence altına alınması ile Çocuk Koruma Kanununun uygulanmasına ilişkin usul ve esasların ilçemizdeki işleyişi ve uygulanması ile ilgili işlemlerin takip edileceğini ifade etti.

Toplantıya katılan kurumlarca yapılan görüşlerin ve bilgilendirmenin sunulmasının ardından Kaymakam Özyiğit, ihmal ve istismarların daha kötü sonuçlar doğurmadan nasıl önlenebileceği hakkında İlgili kurumların daha özverili çalışmalar yapması ve bu doğrultuda bir takım tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda 5395 Sayılı “Çocuk Koruma Kanunu” ile “Çocuk Koruma Kanununa Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbirlerin Yerine Getirilmesi Amacıyla Kurulan Merkezi, İl ve İlçe Koordinasyonların Çalışma, Usul ve Esasları Yönergesi”  kapsamında İlgili Mahkeme tarafından verilen tedbir kararlarının uygulama usul ve esasları ile risk grubunu oluşturan çocuklar hakkında hangi kurumun neler yapabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here