Türk Metal Üyelerinden Başkan Altan’a Tepki

0
65

türk metal-sen38Türk Metal Sendikasına üye bazı İsdemir işçileri, geçtiğimiz günlerde Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın Çelik İş Sendikası üyeleriyle bir araya gelmesini eleştirdi. Bekir Altan’a tepki gösteren işçiler; “Bekir Altan vazgeçilmez biri değildir, ateşle oynuyor! Kendi işine baksın, bizim kaderimizle oynamasın” diyerek, Altan’ı eleştirdiler. Terk Metal’e bağlı işçiler, Bekir Altan’a gösterdikleri tepkiyi şu sözlerle özetlediler:

“Bekir Altan, önce bir belediyecilik yapsın. Payas’a hizmet getirsin. Yok, eğer sendikacılık yapmak istiyorsa, bassın istifayı meydana çıksın. Öyle Belediye Başkanı etiketinin arkasına sığınmasın, saklanmasın!”

Çelik-İş Siyasi Entrika Peşinde!

Çelik İş Sendikasının siyasi entrika peşinde olduğunu savunan Türk Metal Sen yetkilileri ise; “Çelik-İş’in yeni oyununu ‘siyasi entrika’ olarak değerlendiriyoruz. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, işte bu yeni oyunda Çelik-İş’in kullandığı figüranlardan biri durumunda. Bekir Altan, kendisinin ‘Çelik-İş Yanlısı’ olduğu imajını vererek, çeşitli toplantılara ve yemeklere katılarak bu imajı tescil ettiriyor.

Ne var ki, Bekir Altan’ın durup dururken, bir ‘Çelik-İş Militanı’ gibi sendikacılığa soyunması, İsdemir işçileri tarafından tepkiyle karşılanıyor. İsdemir’deki sendikal rekabete, adeta bir ‘macera’ gibi atlayan Payas Belediye Başkanı, bize göre yanlış yapıyor. Ve bu yanlış, bugün oturduğu Belediye Başkanlığı koltuğunu bir çırpıda altından çekebilir” şeklinde sert yorumlarda bulundular.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here