İkem, Kuruluşunun 25. Yılını Kutlayacak

0
66

ikem koleji48İkem Koleji, 10 Haziran Salı günü, okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan ‘25. yıl Kutlaması’nda velileriyle, öğretmenleriyle bir araya gelecek.

İkem Koleji Kurucusu ve Genel Müdürü Levent Hakkı Yılmaz; “Çeyrek asır önce attığımız Özel İkem Kolejinde bir akademik yılı da başarılarla tamamlamış bulunmaktayız. Her geçen yıl büyümeye devam ettiğimiz bu süreçte 25. yıl kutlamaları bizi onurlandıracaktır” dedi.

İkem Kolejini nasıl kurduklarını anlatan Levent Hakkı Yılmaz; “Ortağım Tevfik Öz ile birlikte 1990 yılında İkem Koleji’ni kurduğumuz zaman önemli hedeflerimiz vardı. Hayallerimizin gerçeğe dönüşmesi için adım atmaya karar vermiştik ve zaman kaybetmeden okulumuza hayat kazandırmaya başladık. Bir siste ilerlemek gibi attığımız her adım bir diğerini görmemize olanak sağladı. Zaman ilerledikçe çeşitli zorluklarla karşılaştık; ancak eğitime olan inancımızı asla kaybetmediğimizden, bu zorluklar basit bir toz bulutu gibi dağıldı” dedi.

Hedeflerinden de söz eden Yılmaz; “İkem Koleji olarak öncelikli hedefimiz Hatay’da zirveye çıkmaktı. 2005 yılından beri üst üste bunu gerçekleştirirken aynı zamanda Türkiye’nin eğitim basamaklarında da hızla yukarıya çıktık. Yine de bizler için başarı sadece ders çalışmak ya da soru çözmek hiçbir zaman olmadı. İnsanın kendi yaşamını topyekûn inşa etmesi, üşengeçliğin bir hastalık olduğunu bilerek başlayan her günün bir fırsat olduğunu bilmesi, eğitimde bilginin birikerek ilerlediğini görmesi ve sabırla yaklaşması… Daha sayabileceğimiz nice erdem insanın kendi yaşamına armağanıdır ve başarı erdemlerin hemen arkasındadır. Bugün, İkem Koleji yeni bir kimlikle karşınızda. Yeni bina düzenimiz beraberinde büyük sosyal, bilimsel ve bilişsel yenilikleri de getiriyor. Tüm amacımız, birçok insanın kullanmak için üniversiteyi beklediği yetenekleri erken yaşta keşfetmek ve en önemlisi bu yetenekleri işlemektir. Kurduğumuz tüm yeni birimler bu amaçla, en yüksek standartlarda inşa edildi. Biz çocuklarımızda, yetişkin bir insanın yapabileceği her türlü görevi yerine getirebilecek potansiyeli görüyoruz. Bizler için gerçekçi olmak hayalleri uygulamaya koymakla başlar. Yetenekleri ertelemiyoruz, samimiyete inanıyoruz” dedi.

Yılmaz sözlerinin sonunda tüm velilerini kutlamalara davet ederek; “’Sizin hayallerimiz bizim Hedeflerimizdir’ diyerek 10 Haziran günü saat 19’da okulumuz bahçesinde kokteyl ve konserde 25. yıl kutlamamıza velilerimiz ve öğretmenlerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here