CHP’li Milletvekili Dudu; “3. Havaalanının Adı RTE mi Olacak?”

0
93

mevlüt dudu (7)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İstanbul’da yapımına başlanan 3. havalimanı konusunu meclise taşıdı. Dudu açıklamasında, İstanbul’da 3. Havaalanı ile ilgili olarak gerekli ayrıntılı açıklamalar yapılmadığı için, yine yazılı ve görsel basında ve halk arasında bu çalışmanın da planlama ve projelendirmelerinin gerektiği şekilde yapılamadığı ve ilerleyen günlerde duruma göre gerekli düzenlemelerin ortaya koyulacağı yönünde söylemlerin dolaştığını vurguladı. Dudu, işler durumda olan Atatürk ve Sabiha Gökçen Havaalanlarının 3. Havaalanı açıldığında durumlarının ne olacağıyla ilgili de gerekli açıklık bulunmadığını kaydetti.

Milletvekili Dudu, bu konulara açıklık getirilmesi adına, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle meclise sunduğu önergede şu soruları sordu;

1. İstanbul ilinde yapımına başlanmış olan 3. Havaalanının şu anki durumu ne aşamadadır?

2. 3’cü Havaalanının adının ne olacağı belirlenmiş midir?

3. Genelde bu tür çalışmalarda planlama başladığı sırada, projenin adının da koyulduğu düşünüldüğünde, 3. Havaalanının halen adının belirlenmemesinin sebepleri nelerdir?

4. 3’cü Havaalanı açıldığında Atatürk Havaalanının kapatılacağı doğru mudur?

5. 3’cüHavaalanının adının RTE olacağı yönünde basında söylemler bulunmaktadır. 3. Havaalanının adının RTE olacağı doğru mudur?

6. 3’cü Havaalanının adının “Atatürk Havaalanı” yapılması ile ilgili olarak acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here