Büyükşehirden Bin Kişiye Aşure İkramı

0
99

büyükşehir-aşure1Her yıl Muharrem ayının onuncu gününde kutlanan Aşure Günü münasebetiyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlikte vatandaşlara aşure ikram edildi.

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ikindi namazı sonrası Ulu Cami önünde bin kişiye aşure dağıttı. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte aşure almak için sıraya giren vatandaşlar, bu güzel ve anlamlı günü birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

büyükşehir-aşure2

Etkinlikte konuşan HBB Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanı Mehmet Mursaloğlu; “Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu güzel günde geleneğimizi hemşerilerimizle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muharrem ayı ve aşure gününün bereketiyle hepimize hayırlar getirmesini diliyorum. Tüm İslam âleminin Muharrem ayı ve aşure gününü tebrik ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here