Büyükşehir Yasası Antakya’da Anlatıldı

0
66

Antakya Ottoman Otel’de, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 6360 Sayılı Yasa ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, birliğin faaliyetlerini anlattı ve yasanın hazırlanması ile ilgili süreçten bahsetti. Cevdet Sökmen, yasa hazırlanırken süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı açıklamada; “6360 sayılı yasa ile birlikte Büyükşehir statüsüne kavuşan ilimiz Hatay’ın, yatırım, hizmet ve projelerde eli çok daha fazla güçlenmiştir. Büyükşehir statüsü kurumlar arası koordinasyon, hiyerarşik düzenin oturması, gelirlerin artması ve en ücra noktaya kadar hizmet götürülmesi açısından büyük avantaj sağlıyor.

Hatay’a geçtiğimiz yıl devlet yatırımı olarak 409 milyon para gelmiş. Büyükşehir’le birlikte bu rakam 638 milyona yükseliyor. Aradaki fark 229 milyon. Bu ne demek? Daha fazla hizmet, daha fazla yatırım, daha fazla üretim demek. Aynı zamanda sorunlarımızı kendi içimizde çözmek, İller Bankası’ndan veya merkezi hükümetten yardım almamak demek.

Bir diğer önemli hususta ilimizdeki tüm yatırım ve planlamaların tek merkezden ve ortak bir konsensüs sağlanarak yapılacak olmasıdır. Bu da sorunların daha hızlı, daha kaliteli ve daha efektif çözülmesi anlamı taşımaktadır” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Süleyman Elban, yasa ile ilgili sunum yaptı. Yasanın hazırlanmasının yaklaşık iki yıl sürdüğünü anlatan Süleyman Elban, sunumu sırasında yasayla ilgili soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here