Patriotlar İskenderun’a Gelecek

0
61

Hollanda’nın Groningen Eemshaven Limanı’ndan yola çıkacak olan iki adet patriot bataryası, iki haftalık yolculuktan sonra İskenderun Limanına varacak. Hollanda’dan ülkemize gönderilecek olan Patriotların Türkiye sınırında bir yıl kalacağı ve Hollandalı askerle birlikte ülkeye olan maliyetinin 42 milyon Euro olacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hollanda Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Sündüz Çelen, hazırlıkların tamamlandığını ifade ederek; “30 Hollandalı ve 20 Alman askeri yetkiliden oluşan heyet için 8 Ocak Salı günü (yarın) Eindhoven’da bir tören yapılacak. Burada Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert\Hollanda Genel Kurmayı Başkanı ve diğer üst düzey yetkililer hazır bulunacaklar. Diğer taraftan Patriotların kurulması ile ilgili 270 Hollandalı asker 21 Ocak’ta yine Eindhoven’den yola çıkacak” dedi.

Patriot Füze Savunma Sistemleri ve radarları, komuta ve kontrol merkezleri, muhaberat ve lojistik tesisleriyle karmaşık ve hacimli bir sisteme sahip olması deniz ulaşımıyla nakledilmesini gerektiriyor. NATO, Türkiye’ye Patriot konuşlandırma kararını tamamen savunma amaçlı olarak tanımlıyor ama Rusya, Suriye ve İran bu adımı, bölgede istikrarsızlığı artıracağını söyleyerek eleştiriyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here